Изпълнителният директор на JPMorgan Джейми Даймън предупреди в петък за

...
Изпълнителният директор на JPMorgan Джейми Даймън предупреди в петък за
Коментари Харесай

Шеф в JPMorgan предупреди: Това е най-опасното време от десетилетия насам

Изпълнителният шеф на JPMorgan Джейми Даймън предизвести в петък за актуалната геополитическа обстановка и нейния резултат върху международните пазари и международната търговия.

" Това може да се окаже най-опасното време, което светът е виждал от десетилетия ", уточни Даймън в коментар към последния финансов доклад на огромната америкаснка банка.

Според изпълнителния шеф на JPMorgan рецесията в Украйна, изострена " от офанзивите против Израел предходната седмица ", може доста да засегне енергийните и питателните пазари, международната търговия и геополитическите връзки.

" Въпреки че се надяваме на най-хубавото, ние приготвяме компанията за необятен набор от резултати, тъй че да можем поредно да предоставяме нужните услуги на нашите клиенти, без значение от заобикалящата ни среда ", добави той.

Даймън също по този начин предизвести за настойчиво затегнатите пазари на труда, извънредно високите равнища на обществен дълг и фискалните дефицити като фактори, допринасящи за инфлацията и възходящите лихвени проценти.

" Освен това към момента не знаем дълготрайните последствия от количественото стягане, провеждано от Федералния запас ", сподели още той.

По-рано в петък JPMorgan Chase & Co. разгласи своя доклад за облагите за третото тримесечие на фискалната 2023 година, отчитайки доходи от 40,69 милиарда $, което е растеж от 21%, като и покачване на приходите с 15%, изключвайки придобиването на банката First Republic. Данните са по-добри от прогнозите на анализаторите.

Освен това в отчета се отбелязва, че чистата облага на банката се е нараснал с 35% до 13,2 милиарда $, до момента в който облагата на акция се е покачила до 4,33 $, което е с 39% повече спрямо третото тримесечие на 2022 година

Нетната облага на добитата от JPMorgan банка First Republic пък възлиза на 1,1 милиарда $ през същото тримесечие.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР