Изпълнителният директор на Instagram Адам Мозери ще се премести от

...
Изпълнителният директор на Instagram Адам Мозери ще се премести от
Коментари Харесай

Зукърбърг мести изп. директор на Инстаграм от САЩ в Лондон, за да спаси репутацията на платформата

Изпълнителният шеф на Instagram Адам Мозери ще се реалокира от Сан Франциско в Лондон, в опит да поддържа упоритостта на компанията-майка Meta да притегли потребителите от конкурентната TikTok и да върне още веднъж ползата към приложението разтърсен след някой неубедителни нововъведения.

Мозери ще се реалокира в Лондон по-късно тази година и преместването ще бъде краткотрайно, удостовери представител на ръководената от Марк Зукурбург компания Meta пред CNBC.

Лондон е най-големият инженерен център на Meta отвън Съединени американски щати, с повече от 4000 чиновници, в това число специфичен продуктов екип на Instagram и включителни специалисти, фокусирани върху създаването на услуги за създатели. Това е и мястото, където за първи път е създадено приложението за бизнес връзка Workplace на компанията.

От Meta показаха, че Мозери ще помогне на екипа на основателите на компанията в Лондон, който се концентрира върху подпомагането на избрани консуматори да печелят пари от изявленията си и да противодейства на бързото повишаване на TikTok. Компанията се пробва да се препозиционира като група от платформи, които разрешават електронната търговия в онлайн вселената, известна като „ метавселената “, а не просто инструмент за рекламодателите да насочват реклами в цифрова среда.

Meta се бори да убеди вложителите в своята ориентировка към метавселената, като акциите на компанията се сринаха по-рязко от Alphabet, съпоставен с Big Tech, на фона на по-широкия спад на софтуерните акции и защото нейните приложения губят позиции пред притежавания от Китай TikTok. Фирмата регистрира първия си спад на приходите през второто тримесечие и даде слаби насоки за идващото тримесечие. Разработването и лансирането на метавселената се оказа скъпо, като подразделението за виртуална действителност загуби 2,8 милиарда $ през трите месеца до юни.

За да се опълчи на бурния напредък на TikTok, Meta се опита да имитира платформата с настройки на личните си приложения, в това число основаването на своя лична функционалност за малко видео, наречена „ Shorts “. Компанията също по този начин направи някои спорни промени в Instagram, давайки приоритет на алгоритмично генерираното наличие пред изявления от другари и приоритизиране на видеото. Този ход докара до противоположна реакция от страна на потребителите, в това число и на такива като Ким Кардашиян.

В обществените мрежи се появиха подигравателни миймове с обръщение " Направете Instagram още веднъж Instagram ".

Ходът на Мозери може да се преглежда като опит да очарова регулаторите в Обединеното кралство. Правителството желае да даде на медийния надзирател Ofcom повече пълномощия да управлява Instagram и други обществени медийни платформи посредством нов закон, наименуван Закон за онлайн сигурността. Въпреки това напредването на законопроекта беше злепоставен заради оставката на премиера Борис Джонсън и последвалото търсене на нов водач.

Той също по този начин алармира за по-широк подтик от Meta към отдалечена работа. На фона на пандемията от ковид основният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг се открои като един от най-големите бранители на отдалечената работа измежду водачите в Силиконовата котловина. През 2020 година той стартира да позволява на избрани чиновници да работят непрекъснато от у дома, преди по-късно да разшири политиката, с цел да обхване всички чиновници. Компанията също по този начин създаде приложение, наречено Horizon Worlds, което разрешава на хората да организират екипни срещи посредством своите слушалки за виртуална действителност.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР