Изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков става част от Борда

...
Изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков става част от Борда
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков става част от Борда на директорите на Международната мрежа за МСП

Изпълнителният шеф на ИАНМСП Бойко Таков става част от Борда на шефовете на Международната мрежа за дребни и междинни предприятия, стана ясно в границите на 17-тата годишна среща на организацията, която се организира сред 9 и 10 декември в София.

Домакини на събитието са ИАНМСП и Българската банка за развиване и в границите на двата дни София бе център на редица сесии, отдадени на бъдещето на световния бранш на МСП като мотор за стабилно възобновяване от следствията, породени от COVID-19 пандемията.

„ Влизането на представител на ИАНМСП в Борда на шефовете на Международната мрежа за МСП е огромна отговорност, защото организацията посредством публично-частни партньорства, образования и обмяна на опит и познания задава тона на голям брой стратегически и оперативни насоки за насърчаването на МСП и предприемачеството по целия свят. През 2020 година, когато ИАНМСП стана пълновръстен член на Мрежата, на страната ни за първи път се отдаде опция да показа опита си в насърчаването на бизнеса пред най-мащабната организация, а включването ми в Борда е естествено продължение на партньорството ни с Мрежата и страхотна опция за българските предприятия “, разяснява Бойко Таков.

Изпълнителния шеф на ИАНМСП се включва в управлението след гласоподаване на членовете на Международната мрежа в границите на Генералната асамблея, провела се в границите на 17-тата годишна среща. Наред Таков в Борда се подреждат Джей Метра, префисор в Университета на Есекс, Нава Софер – президент на основания в Канада Международен алианс за търговия, доктор Хамса Тота – създател и президент на основаната в Съединени американски щати Innovation Business Development (IBD) – компания, профилирана в подобряването на продуктивността при нововъведения на артикули, и други.

17-тата годишна среща за МСП събра на едно място в Гранд хотел „ Милениум София “ и онлайн стотици лектори, компании, представители на обществени и частни организации от целия свят, измежду които Ив Льотерм, някогашен министър-председател на Белгия и зам.-главен секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, Серджо Арзени, ръководител на Мрежата, Джей Митра, професор в Университета на Есекс, Ламия Камал-Чауи, шеф на Центъра на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за предприемачество, МСП, райони и градове към Организацията за икономическо сътрудничество и раз и доста други, които разискаха тематиките за икономическото възобновяване в пост-пандемичните години, ролята на банките за развиване в поддръжката на дребния и междинен бизнес, МСП и предприемачеството в Югоизточна Европа и доста други.

Международната мрежа за МСП е основана през 2000 година като самодейност за подкрепяне МСП по време на конференция на членовете на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) за МСП и глобализация в гр. Болоня, Италия. Ролята на INSME е да реализира връзка сред организации, които поддържат МСП, както и такива, които основават политики за финансиране на МСП. Към момента в нея членуват 65 организации от 34 страни, работещи в областта на интернационализацията, нововъведенията и софтуерния трансфер на МСП.

В мрежата вземат участие държавни и неправителствени организации, както и финансови институции, а съществена задача на INSME е да предизвиква интернационалното съдействие и публично-частното партньорство в областта на нововъведенията и софтуерния трансфер.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР