Изпълнителният директор на Държавно предприятие “Радиоактивни отпадъци Дилян Петров трябва

...
Изпълнителният директор на Държавно предприятие “Радиоактивни отпадъци Дилян Петров трябва
Коментари Харесай

Очакват се нови подробности за инцидента на площадката в Козлодуй

Изпълнителният шеф на Държавно дружество “Радиоактивни боклуци ” Дилян Петров би трябвало да оповести през днешния ден детайлности за аргументите за случая на площадката за радиоактивни боклуци в Козлодуй, при който починаха двама служащи.

В понеделник двама служащи починаха, а други двама пострадаха при случай на строителната площадка на вместилище за радиоактивни боклуци край Козлодуй. Единият от потърпевшите е превозен в болничното заведение в Плевен. Той е с фрактури на двете бедра, има и счупени ребра, другият към този момент си е у дома.

От държавното дружество “Радиоактивни боклуци ” още през вчерашния ден обявиха, че случаят няма никакво отношение към радиоактивната и радиационна сигурност – става въпрос за трудова акцидент. Работниците били затиснати от железна структура, по която са работили.

На място се построява вместилище за ниско радиоактивни артикули, което ще проработи след 2021 година Държавното дружество “Радиоактивни боклуци ” е възложител на обекта, а реализатор е германо-български консорциум. Очаква се Инспекцията по труда да каже спазени ли са всички ограничения за сигурност. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР