Изпълнителния директор на УНИЦЕФ Катрин Ръсел отправи призив за прекратяване

...
Изпълнителния директор на УНИЦЕФ Катрин Ръсел отправи призив за прекратяване
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на УНИЦЕФ: Трябва да защитим всички деца в Украйна! Сега!

Изпълнителния шеф на УНИЦЕФ Катрин Ръсел насочи апел за преустановяване на спора и за осъществяване на незабавни филантропични дейности в Украйна.  

" Ситуацията за децата, попаднали в спора в Украйна, се утежнява с всяка минута.

Получаваме известия за лечебни заведения, учебни заведения, водоснабдителни и санитарни уреди и домове за сираципод обстрел. Взривните оръжия в обитаемоте места и избухливите остатъци от военните дейности са действителна и сегашна заплаха за децата в Украйна. 

Деца са убивани. Деца са ранявани. И децата са надълбоко травмирани от насилието на всички места към тях.

" Апелираме за преустановяване на продължаващите военни дейности в Украйна. Такова преустановяване би разрешило филантропичната помощ да доближи до хората след пет дни интензивни въздушни удари и яростни наземни боеве в цялата страна. Това също по този начин ще разреши на фамилиите в най-тежко засегнатите региони да вземат храна и вода, да потърсят здравна помощ или да изоставен в търсене на сигурност.

Ние възобновяваме нашия апел към всички страни да пазят цивилните и цивилната инфраструктура – и да съблюдават всички правни и морални отговорности, с цел да пазят децата надалеч от огневата линията.

Трябва да защитим всички деца в Украйна. Сега. Те се нуждаят от мир. "

На 28.02.2022 година УНИЦЕФ в България започва изключителна фондонабирателна акция за даването на незабавна филантропична помощ на децата и фамилиите в Украйна. Кампанията е част от световния зов на УНИЦЕФ. Как може да извършите подаяние:

•    Онлайн с банкова карта на https://dari.unicef.bg/ukrainа

•    По банков път на сметката на УНИЦЕФ България с IBAN: BG34RZBB91551065034919, съображение: УКРАЙНА

•    С еднократно подаяние на стойност 5 лева посредством изпращане на SMS с текст UKRAINA на 1021.

" Вече 75 години УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, с цел да доближи до най-уязвимите деца. За да избави живота им. За да отбрани правата им. За да им помогне да осъществят цялостния си капацитет. Работим за всяко дете, на всички места, всеки ден – в над 190 страни и територии – с цел да създадем по-добър свят за всеки. И в никакъв случай не се отхвърляме ", се показва още в известието до Varna24.bg .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР