Изпълнителните съвети към КТ Подкрепа и КНСБ към ВМЗ-Сопот се

...
Изпълнителните съвети към КТ Подкрепа и КНСБ към ВМЗ-Сопот се
Коментари Харесай

Синдикатите във ВМЗ решават дали да протестират заради смяната на борда

Изпълнителните препоръки към КТ " Подкрепа " и КНСБ към ВМЗ-Сопот се събират на незабавно съвещание поради неочакваната промяна на борда на шефовете на оръжейницата.

Те ще обсъдят взаимните си дейности и дали да стартират митинги против решението на „ Държавната консолидационна компания ” и вицепримиера и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова да сменят борда. В петък министър Нинова разгласи, че ВМЗ-Сопот единствено за три месеца от облага над 3 млн. лева се е стигнало до загуба от 1 млн. Тя добави, че държавното сдружение е отказало да заплати дял на страната и е почнало да разпродава обособени елементи от ВМЗ.

Заради това ненадейно в петък бе заменен целият ръб на държавното сдружение. Изпълнителният шеф Иван Стоенчев, назначен през февруари, обаче резервира поста си. Ръководството на община Сопот също не е според с измененията в борда, оповестява БНР.

" Професионализмът " в други области и " честността " не са единствените критерии, на които би трябвало да отговоря управлението на военно-промишления комплекс, който е структуро-определящ за стопанската система и сигурността на страната, показват от общината. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР