Изпълнителната власт, законодателната власт и службите ще заседават заедно при

...
Изпълнителната власт, законодателната власт и службите ще заседават заедно при
Коментари Харесай

Заради войните: Привикаха премиера, министри и шефовете на службите на Председателски съвет в НС

Изпълнителната власт, законодателната власт и службите ще заседават дружно при ръководителя на Парламента по тематиката национална сигурност в подтекста на войната против Израел и войната в Украйна войната в Израел и войната в Украйна. 

В четвъртък преди обед ще се организира Председателски съвет в Народното събрание, анонсираха от пресцентъра на Народно събрание. Той ще е обаче в по-различен формат от нормално, като на крайник при ръководителя на Парламента ще дойдат персонално министър председателят, вицепремиерът, министри, шефовете на службите и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи. 

В него ще вземат участие ръководителят на Народното събрание Росен Желязков и ръководителите на парламентарните групи. На съвещанието ще бъдат поканени също министър-председателят Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел, министърът на защитата Тодор Тагарев, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и ръководителите на службите за сигурност. Темата на съвещанието е националната сигурност в подтекста на войната против Израел и войната в Украйна. 

Според чл.9 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание Председателският съвет се привиква от ръководителя на Народното събрание по негова самодейност или по искане на една трета от членовете му. 

Той се се състои от заместник-председателите на Народното събрание и от ръководителите на парламентарните групи или упълномощени техни заместници.  

Председателският съвет: провежда съвещания по плановете за законодателната стратегия на Народното събрание и по дневния ред;  периодично, само че не по-рядко от веднъж в месеца, се осведоми за осъществяването на законодателната стратегия и за работата на комисиите по разпределените им законопроекти и планове за решения, заявления и обръщения; съдейства за реализиране на единодушие при зародили спорове сред разнообразни парламентарни групи, както и по процедурни и организационни въпроси от активността на Народното събрание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР