Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП)

...
Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП)
Коментари Харесай

Търговска мисия с посещение на изложба-конгрес за мобилни технологии и индустрия MWC Barcelona, 26.02-02.03.2023г., гр. Барселона, Испания

Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) към Министъра на нововъведенията и растежа, провежда присъединяване на български дребни и междинни предприятия (МСП) в Търговска задача с посещаване на изложба-конгрес за мобилни технологии и промишленост MWC Barcelona, която ще се организира в интервала 26.02-02.03.2023г., гр. Барселона, Испания.

MWC Barcelona се организира от 1994 година и е най-голямата в света изложба-конгрес за мобилни технологии и промишленост, включваща доста конференции, семинари и дискусии  на най-големите корпоративни водачи в региона, производители на съоръжение и мобилни технологии, вложители и мобилни оператори. В изданието през 2021 година присъединяване са взели над 220 изложители от 114 страни и е било посетено от над 25 000 експерти в областта на осведомителните и информационни технологии. Над 100 лектора са създали показване на нововъведения и върхови технологии, както и са взели участие в полемиките на съпътстващите конференции, семинари и конгреси.

По време на проявата могат да вземат присъединяване предприятия в областта на ИКТ, както  и предприятия, свързани с цифровата промяна, мобилните технологии, производители и снабдители на индустриални технологии и съоръжение.

Проявата се провежда в осъществяване на активност 1 „ Организиране на търговски задачи в чужбина ” по план BG16RFOP002-2.052-0001 „ Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия посредством осъществяване на търговски задачи, бизнес конгреси, конференции, контактни тържища и двустранни срещи “, финансиран от Европейския фонд за районно развиване посредством Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014 – 2020, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.

Предварителната стратегия на комерсиалната задача планува представителите на българските МСП да посетят извънредно задълбочена стратегия с поредност от конференции, които ще разрешат шерването на ноу-хау и експертен опит по високо ефикасен метод.

За присъединяване в комерсиалната задача, ИАНМСП поема част от разноските, свързани с обезпечаването на транспорт (самолет, трен, автобус), прехвърляния и вътрешен превоз, хотелско настаняване за един представител на дружество, разноски за входни такси за посещаване на ревюто и различен тип разноски, свързани с главния предмет на задачата.

Предприятията, участници в комерсиалната задача, следва да поемат процентното съответствие от направените от ИАНМСП разноски, според Правилата за присъединяване, приложени към актуалната покана, както и разноските за дневни, здравна застраховка и други от персонален темперамент, свързани с командироването и пребиваването на избрания от тях представител.

В случай на отвод от присъединяване след сключване на Договора за присъединяване от двете страни, предприятието възвръща цялостния размер на направените от ИАНМСП разноски (размера на начислените минимални помощи de minimis).

Участието в търговски задачи на българските предприятия съставлява минимална помощ по смисъла на Регламент (ЕС) № 1407/2013 година на Европейската комисия от 18 декември 2013 година по отношение на използването на член 107 и член 108 от Договора за действието на Европейския съюз към помощта „ de minimis “. Информация за предоставените минимални помощи може да бъде получена на http://minimis.minfin.bg/ReportBulstat.aspx.

Участието в комерсиалната задача се прави според Правилата за присъединяване в търговски задачи в чужбина, проведени от ИАНМСП, приложени към актуалната покана. Право на присъединяване имат всички предприятия по смисъла на §1, т. 1 от Допълнителните разпореждания на Закона за дребните и междинните предприятия (ЗМСП), които дават отговор на критериите за микро, малко или приблизително дружество според член 3 и член 4 от ЗМСП и не попадат в забранителните режими на Регламент (EС) №1407/2013 на Европейската комисия от 18.12.2013 година по отношение на използването на член 107 и член 108 от Договора за действието на Европейския съюз към минималната помощ, нямат обществени отговорности към страната според член 162, алинея 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК), развиват активност в секторната устременост на съответната комерсиална задача и главната им икономическа активност попада в една от избраните в Националната тактика за поощряване на дребните и междинните предприятия 2014-2020 (НСНМСП) групи браншове на икономическа активност посочени в приложение № 10 към актуалната покана.

Всяко българско дружество, което желае да взе участие в комерсиалната задача и дава отговор на горе посочените критерии за допустимост, следва да показа следните наложителни документи:

Заявка за присъединяване на български МСП в търговски задачи, подписана от представляващия предприятието (по пример – Приложение №1 и в оригинал);

Декларация за получените минимални помощи за предходните две данъчни години и за настоящата данъчна година (към момента на подаване на заявление за участие), подписана от представляващия предприятието (по пример – Приложение №2 и в оригинал);

Декларация за получените държавни помощи и за нефинансиране от други източници, подписана от представляващия предприятието (по пример – Приложение №3 и в оригинал);

Декларация за събитията по член 3 и член 4 от ЗМСП за миналата завършила финансова година (по пример – Приложение №4 и в оригинал), подписана от представляващия предприятието. Когато предприятието е обвързвано и/или дружество сътрудник, към декларацията се показва и информация (по пример – Приложение №5 и в оригинал) за систематизираните параметри на предприятието. Справката следва да съдържа информация за всяко от обвързваните предприятия и/или дружество сътрудник. (съгласно Приложение №4.1 – Указания за попълване на декларацията).

Удостоверение за код на съществена икономическа активност (КИД 2008) на предприятието, издадено от Националния статистически институт за миналата завършила финансова година, в оригинал или заверено копие с текст „ Вярно с оригинала “ с автограф на представляващия.*

Пакет документи по отношение на Регламент (ЕС) № 2016/679 от 27 април 2016 година за обработването на персонални данни в границите на ИАНМСП (GDPR) – Приложение №11.

* При опция удостоверението по т.5 се ревизира по длъжностен път от ИАНМСП.

** За обявление на погрешни данни в Декларацията за получените минимални помощи, Декларация за получените държавни помощи и за нефинансиране от други източници и Декларация за събитията по чл.3 и чл.4 от ЗМСП се носи наказателна отговорност по член 313 от Наказателния кодекс.

Всички утвърдени за присъединяване предприятия следва да са осведомени и да съблюдават Правилата за държание (Приложение №8) при присъединяване на представители на български предприятия в промоционални прояви, проведени от ИНАМСП.

ИАНМСП подписва контракт за присъединяване в проявата с първите до 7 класирани и утвърдени предприятия, които нямат обществени отговорности по член 162, ал.2, т.1 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс. Обстоятелството се удостоверява преди сключването на контракта, посредством показване на Удостоверение по член 87, алинея 6 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс за липса/наличие на обществени отговорности по член 162, алинея 2, т.1 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс към страната на предприятието, издадено не по-рано от 6 месеца от датата на осъществяване на проявата в оригинал или заверено копие с текст „ Вярно с оригинала “ с автограф на представляващия предприятието или посредством осъществяване на служебна инспекция от ИАНМСП. Договорът ще бъде в допълнение изтънчен от класираните и утвърдените за присъединяване в комерсиалната задача МСП.

Посоченият интервал на осъществяване на комерсиалната задача е показателен. Организаторът си резервира правото, след уточняване на самостоятелните параметри на задачата (брой участници, полети, хотелски настанявания и др.) да промени, при нужда, началната и/или последна дата на осъществяване на задачата.

При интерес, предприятията следва да показват попълнените документи за кандидатстване в деловодството на ИАНМСП или да ги изпратят по пощальон в период до 20 януари 2023 година включително до 17.30 ч. на адрес: гр. София, ул. „ Леге ” № 2-4 или по електронен път, подписани с електронен автограф на www.b2bconnect.bg, на страницата на събитието, в период до 17:30 часа на 20 януари 2023 г.

Документи, подадени в деловодството на ИАНМСП след крайния период за кандидатстване, не се преглеждат. При подаване по пощата или посредством пощальон е годна датата на входящия номер на регистрацията им в деловодството на ИАНМСП. За спомагателна информация можете да се обръщате към госпожа Магдалена Маджурова, тел: 02/ 940 79 70 или Елица Попадийна, тел: 02/ 940 79 82.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР