Изпълнителна агенция Медицински надзор ще извърши проверка в Центъра за

...
Изпълнителна агенция Медицински надзор ще извърши проверка в Центъра за
Коментари Харесай

ИА ``Медицински надзор`` проверява центъра за спешна помощ във Враца - Здраве

Изпълнителна организация " Медицински контрол " ще извърши инспекция в Центъра за незабавна здравна помощ, Враца, по случая със гибелта на тригодишно дете и дадената позитивна проба за алкохол на дежурна лекарка, оповестиха от здравното министерство.

По-рано през днешния ден че лекарката, отишла на сигнала за злополуката във Враца, е с позитивен тест за приложимост на алкохол.

Това е дисциплинарно нарушаване и е от компетентността на шефа на " Спешна помощ " във Враца, той ще реши дали да наложи дисциплинарно наказване, разяснява той. Образувано е досъдебно произвеждане за пътнотранспортното произшествие, заяви окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков пред Българска телеграфна агенция.

Произшествието е станало малко след 19 часа на 10 януари. Колата, в която са пътували четирима души, се е преобърнала в дере по време на пороен дъжд. Според здравно лице, което е било в една от колите за спешна помощ, детето е умряло на място. 

Малко по-късно защото роднините не са знаели дали детето е умряло. Близки на умрялото дете настояват, че

Според шефа на ЦСМП детето е умряло още преди да дойде екипът. Линейката е пристигнала първа, а по-късно е бил подаден сигнал за потърпевшата майка и е тръгнала втора кола за спешна помощ. 

На брифинг в Министерския съвет по-рано министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев съобщи, че не разполага с публична информация за алкохолната проба на колежката си.

Очакват се резултатите от аутопсията на детето, които ще внесат изясненост къде е настъпила гибелта и дали е било допустимо да бъде избавено от медиците, както настояват околните на фамилията.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР