Изпълнителна агенция Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) подписа споразумение

...
Изпълнителна агенция Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) подписа споразумение
Коментари Харесай

Добра новина за работещите българи в Германия

Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда “ (ИА ГИТ) подписа съглашение за съдействие с немската организация Arbeit und Leben (AL), която предлага безвъзмездни съвещания по трудово право. То има за цел да отбрани правата на българските мобилни служащи за времето, в което поставят труд в Германия. Партньорите по плана ще работят дружно, с цел да лимитират дискриминирането, употребата и допускането на други нарушавания на правата на мобилните служащи. За задачата ще обменят информация по отношение на обособени случаи, както и констатации по отношение на лъжливи практики, взаимен разбор на случаите и създаване на спомагателни ограничения за по-добро подкрепяне на мобилните служащи при използването на техните трудови права.

AL и ИА ГИТ ще работят взаимно, с цел да покачат информираността измежду мобилните служащи, като улеснят достъпа им до съответните осведомителни материали по отношение на техните права в Германия, както и при създаването на спомагателни такива и тяхното разпространение. Консултативните центрове за миграция и заслужен труд поемат ангажимент да осведомят българските служащи в Германия по отношение на съществуващите консултантски услуги по отношение на трудовите права и ще дават поддръжка в случаите, когато те са нарушени. Предвиждат се и действия по взаимно обучаване на личния състав на AL и ИА ГИТ по отношение на настоящи промени в законодателството.

Посланикът на Република България във Федерална република Германия господин Григор Порожанов уточни като добър образец съдействието сред немските консултативни центрове на AL и ИА ГИТ. В своето послание той поддържа поетите задължения и съобщи, че обезпечаването на заслужен труд за всички, в това число мобилните и сезонни служащи, е главен приоритет в разработваните политики и ограничения от Министерството на труда и обществената политика и е от първостепенна значимост за Посолството на България в Берлин. Г-н Григор Порожанов пожела на партньорските страни да задълбочат и развият съдействието си, с цел да способстват за повишението на информираността на мобилните служащи по отношение на техните трудови и
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР