Изпълнителна агенция Автомобилна администрация“ предлага да се отложи въвеждането на

...
Изпълнителна агенция Автомобилна администрация“ предлага да се отложи въвеждането на
Коментари Харесай

Отлагат промените в изпитите за шофьорска книжка

Изпълнителна организация " Автомобилна администрация “ предлага да се отсрочи въвеждането на част от измененията в изпитите за водач, излиза наяве от разпоредба за изменение, импортирана за публично разискване.

С обнародвани към този момент промени в Наредба № 38 за изискванията и реда за провеждането на изпитите на претенденти за придобиване на дееспособност за ръководство на моторно транспортно средство и реда за осъществяване на проверочните изпити беше прието маршрутът на придвижване по време на практическите изпити да се указва по електронен метод посредством потреблението на техническо средство, а не да се дефинира от изпитващия.

Освен това изпитните проби би трябвало да съдържат, с изключение на текстови въпроси и статични изображения, и интерактивни видеоклипове. Тези нови положения трябваше да влязат от 14 април тази година.

Сега обаче се предлага смяна в наредбата, с което тези промени да се отсрочат с още 2 месеца от влизането им в действие, написа pariteni.bg.

Така ще се обезпечи софтуерно време за правене на изпитни въпроси със стационарни графични изображения и интерактивни видеоклипове, създаване на направления за указване на посоката по време на осъществяване на практическите изпити и внедряването им в техническите устройства за осъществяване на практическите изпити, показват в претекстовете си от Изпълнителна организация " Автомобилна администрация “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР