Изпълнения на акордеон огласят Борисовата градина в София, където от

...
Изпълнения на акордеон огласят Борисовата градина в София, където от
Коментари Харесай

Нещо много мило с деца се случва в Борисовата градина, отидете и вижте

Изпълнения на акордеон огласят Борисовата градина в София, където от през вчерашния ден се организира двудневна детска лятна акордеонна академия на Лятната сцена в парка. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община – Раздел " Лятна стратегия на Столична община” и се осъществя от акордеониста и учител по акордеон в Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров “ – доцент доктор Добромир Митев, предава Канал 3.
" Осъществихме един наш дълготраен план – да можем да създадем навън това, което ние вършим непрекъснато, ние свирим на акордеон. На един инструмент, на който може да се извършва всевъзможен тип музика “, уточни Добромир Митев.
За първи път в Борисовата градина в София се организира акордеонен конгрес, задачата на който е децата да се срещнат с хубостта и опциите на този музикален инструмент.
" Надявам се от ден на ден деца, от ден на ден родители да чуят какъв брой прелестен инструмент е акордеонът, тъй като той е единственият инструмент, който се прегръща от изпълнителя и на него може да се извършва всякаква музика, а пък мехът му, който е сплотяващият фактор сред двете елементи лява и дясна - това е душата на инструмента, с която може да се прави всичко “, сподели Митев.
Мартин е на 11 години и свири на инструмента от предходната година. Избира го, тъй като му харесва. Вероника е на 9 години и тя свири от предходната година. Момичето описа, че избира да свири на акордеон, тъй като един чичко споделил на тате, че може да свири на акордеон. " И като почнах, и ми хареса “, показа Вероника. А през днешния ден даже споделя, че елементарно се свири на акордеон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР