Изпълнението на третата линия на столичното метро върви по план.

...
Изпълнението на третата линия на столичното метро върви по план.
Коментари Харесай

8 от 12 км от трета линия на софийското метро вече са изградени

Изпълнението на третата линия на столичното метро върви по проект .

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която дружно с министъра на превоза Ивайло Московски и изпълнителния шеф на " Метрополитен " Стоян Братоев инспектираха строителството на метростанцията , която се построява на бул. " България ", осведоми Българска телеграфна агенция.

Фандъкова акцентира, че след построяването на третия лъч на метрото се чака 90 000 тона нездравословни излъчвания да бъдат спестени годишно .

Тунелопробивна машина се приготвя за идващия сектор , откакто е прокопала над 1,7 километра от сектора от " Красно село " до кръстовището на бул. " България " и бул. " Иван Гешов ", разкри още кметът.

От думите й стана ясно, че общо 12 километра се строят сега с 12 метростанции и се чака в края на 2019 година те да бъдат подготвени.

8 от 12-те километра от бъдещата трета линия на софийското метро към този момент са построени, оповестява БНР, базирайки се на Фандъкова.

Общата стойност на този обект е близо 1 милиарда лв. с депото и влаковете.

От своя страна Братоев заяви, че първият трен от новите 20 към този момент е създаден и стартират тестванията му , като следващата година през лятото се чака да дойдат в София първите пет влака.

Те ще бъдат тествани сред метростанциите 14 - 12 на " Красно село " и на бул. " България " , след което ще бъдат утвърдени и за действителна употреба, добави той.

По думите му към 47 % е осъществяването към днешна дата на първия стадий от строителството на третата линия, който е почнал напролет на предходната година . На втория стадий, почнал преди няколко месеца, към този момент съвсем 10 на 100 от дейностите са изпълнени.

От Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията оповестиха, че съгласно ранглиста на Европейската комисия софийското метро е в Топ 10 на най-успешните инфраструктурни планове , финансирани със средства от структурните фондове за Европейски Съюз.

До момента сме вложили 250 млн. лв. по линия на Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура ", а напредъкът на първия сектор от метрото е съвсем 50% , съобщи Московски след инспекцията.

Оценката на европейските ни сътрудници е явен знак, че съблюдаваме всички правила за осъществяване, за екология, за добавена стойност на плановете, както и за съответствие качество-цена на плана , уточни министърът.

За построяването на този най-тежък сектор, използваме четири разнообразни метода на строителство, което е още едно доказателство за професионализма, с който се работи . Към момента това е най-успешният план, който финансираме от оперативната стратегия и за мен най-хубавата вест е, че всичко се извършва по график, макар ежедневните компликации на този вид строителство , добави Ивайло Московски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР