Изпадналият в битка републиканец Джордж Сантос е изправен пред изключване

...
Изпадналият в битка републиканец Джордж Сантос е изправен пред изключване
Коментари Харесай

Джордж Сантос е изправен пред гласуване за изключване от Камарата на представителите следващата седмица

Изпадналият в борба републиканец Джордж Сантос е изправен пред изключване от Камарата на представителите на Съединени американски щати идната седмица при гласоподаване, свикано от членове на личната му партия.

Конгресменът Антъни Д'Еспозито излезе в залата в четвъртък, с цел да изиска публично гласоподаване за изключване и да прочете резолюцията.

Това идва, откакто по-рано този месец прокурорите повдигнаха 23 обвинявания против господин Сантос - в това число кражба на идентичност.

Г-н Сантос отхвърля обвиняванията и е настоя, че няма да подаде оставка.

Но той беше подложен на възходящ напън да напусне камарата и няколко други републиканци от родния му щат Ню Йорк споделиха, че ще вземат участие резолюцията по-рано този месец.

Г-н Д'Еспозито се причисли от сътрудниците си републиканци от Ню Йорк Марк Молинаро, Ник ЛаЛота и Майк Лоулър в апела за отстраняването на господин Сантос в четвъртък вечерта.

" Джордж Сантос не е кадърен да служи на своите гласоподаватели като представител на Съединените щати ", гласи резолюцията на господин Д'Еспозито.

По-късно той назова господин Сантос „ лъжец “ и „ леке ​​върху Къщата “ в обява в обществените медии. Той и сътрудниците му цитират обвиняванията и следствията на държанието на господин Сантос като опрощение за експулсирането.

Но в обява до X, известна преди като Twitter, господин Сантос написа, че „ не депозирам оставка “ и сподели, че има „ право на обективен развой, а не на авансово избран резултат, както някои търсят “.

Среща се извънредно рядко Камарата на представителите да изгони един от своите. Конституцията на Съединени американски щати изисква две трети гласове от Камарата на представителите, а не нормално болшинство.

Само петима законодатели в миналото са били изключвани, съгласно Архивите на Камарата на представителите на Съединени американски щати. Трима от тези мъже бяха принудени да изоставен по време на Гражданската война в Съединени американски щати преди повече от 200 години, заради тяхната честност към Конфедерацията.

Само двама конгресмени са били изключени през последните четири десетилетия, и двете откакто бяха наказани по федерални обвинявания.

Джордж Сантос е упрекнат в машинация на донори на акция Кой е Джордж Сантос и за какво е в неволя?Вътрешното изследване на акцията повдигна червени флагове преди изборите на Сантос

Но свадите на господин Сантос са едни от най-сериозните, с които се сблъсква член на Конгреса през последните години.

Той е упрекнат в неистина за своите лицей и неговия трудов стаж; нарушение на законите за финансиране на акции и спор на интереси; подправено изказване, че неговите баба и дядо са оживели от Холокоста; и основаване на подправена благотворителна организация за животни, която употребява за източване на пари, предопределени за умиращото куче на деец.

По-рано този месец един от най-хубавите чиновници на акцията на господин Сантос се призна за отговорен по федерални обвинявания в скрит план за осъществяване на машинация, откакто беше упрекната в показване на подправени доклади за финансиране на акцията.

Федералните прокурори повдигнаха обвинявания против господин Сантос в телеграфна машинация, кражба на идентичност, неистина пред Конгреса, пране на пари и кредитни карти, наред с други закононарушения.

Понастоящем той е изправен пред общо 23 федерални обвинявания - 13 от в началото обвиняване и спомагателни 10, които идват в заместващо обвиняване.

И четиримата републикански конгресмени, които желаят да изгонят господин Сантос, са от региони, които Джо Байдън, демократ, завоюва на изборите през 2020 година Това значи, че техните шансове за преизбиране са по-несигурни от тези законодатели в безвредни партийни региони.

Но на господин Сантос беше разрешено да остане в Конгреса до момента, макар вредата отчети и обвинявания.

Републиканците държат Камарата на представителите на Съединени американски щати с извънредно едва болшинство, което значи, че се нуждаят от всеки глас в листата си, с цел да одобряват точки от дневния ред. Ако господин Сантос бъде изключен, те ще изгубят още един.

Партията им към този момент пропусна една опция да го изгони от Конгреса.

Демократите показаха сходна резолюция, с цел да принудят гласоподаване за изключване през май, само че защото тяхната партия беше в малцинство и не можаха да получат поддръжка от републиканците, тя се провали.

Републиканците вместо това гласоподаваха да насочат господин Сантос към Комисията по нравственос на Камарата на представителите.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР