Изпадналият в битка президент на Харвард Клодин Гей се отблъсква

...
Изпадналият в битка президент на Харвард Клодин Гей се отблъсква
Коментари Харесай

Президентът на Харвард Клодин Гей е обвинен в плагиатство, но казва, че стои зад работата си

Изпадналият в борба президент на Харвард Клодин Гей се отблъсква от обвиняванията, че е изплагиатствала голям брой елементи от своята докторска степен от 1997 година дисертация в директно нарушаване на политиките за академична честност на Харвард.

Документите, получени от публицистите Кристофър Руфо и Крис Брунет, оповестени в X, съпоставят публикацията на политолога Гей с по-ранни писания на няколко създатели и университетски учени, които в някои пасажи се възпроизвеждат съвсем буквално.

В един образец, взет от страница 12 от дисертацията на Гей, Руфо показва, че сегашният президент на Харвард наподобява „ подвига цялостен параграф “ от отчет от 1990 година на Лорънс Бобо и Франклин Гилиъм.

В истинската публикация на Бобо и Гилиъм, оповестена седем години преди Гей да напише дисертацията си, се появява фразата „ чернокожите в региони с високо овластяване на чернокожи – както е посочено от контрола на кметството – са по-активни от чернокожите, живеещи в региони с ниско овластяване или техните бели дв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР