Изоставането на растежа на производителността в ЕС може да обърне

...
Изоставането на растежа на производителността в ЕС може да обърне
Коментари Харесай

Необходим е тласък на производителността, за да се поддържа ниска инфлацията, казва политици от ЕЦБ

Изоставането на растежа на продуктивността в Европейски Съюз може да обърне напредъка на Европейската централна банка в намаляването на инфлацията, предизвести почитан чиновник на ЕЦБ, като предложи поддържане на строга парична политика.

„ [Бавният напредък на производителността] усилва риска компаниите да трансферират по-високи разноски за заплати върху потребителите, което може да забави връщането на инфлацията към нашата цел от 2 % “, сподели Изабел Шнабел, един от най-непокорните политици на ЕЦБ, в тирада в петък в Европейския академични институт във Флоренция, Италия.

„ В тази среда паричната политика би трябвало да остане рестриктивна. “

Съединени американски щати остават пред Европейски Съюз по продуктивност на труда от средата на 80-те години на предишния век, като разликата сред Съединени американски щати и Европейски Съюз нараства при започване на 2000-те години, когато всеобщото приемане на осведомителните технологии се разраства.

Разликата в единичните разноски за труд, мярка за продуктивността, сред Европейски Съюз и Съединени американски щати се разшири през...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР