Изобщо не е доказано, че у нас има първи случай

...
Изобщо не е доказано, че у нас има първи случай
Коментари Харесай

Пулмологът д-р Симидчиев алармира за още по-голям кошмар с К-19 у нас след 2 седмици ВИДЕО

Изобщо не е потвърдено, че у нас има първи случай на наново заразяване с ковид. Все още науката работи старателно. Спори се до каква степен един вирус може да остане дълготрайно в тъканите. На процедура описът с тъкани и кафези, които са чувствителни на този вирус, е голям, изясни пред Нова телевизия доцент Андрей Чорбанов.



Мнение по въпроса изрази и пулмологът доктор Александър Симидчиев. "Около 29 случая в света са вторично инфектирани. Те са с друго РНК на вируса. Това не е всеобщ проблем и няма да се случва постоянно. Има наново инфектирани, само че това не е всеобщ проблем ", счита той.

"Групoвият имунитет при тези инфекции не се построява бързо. Той нараства с % на месец. Спонтанният всеобщ имунитет доста постепенно се уголемява ", разясни експертът.

По думите му в никакъв случай не сме имали над 1000 нови случаи. "Имаме върхове, които демонстрира, че след две седмици ще имаме още по-голям връх на приети в болница, на интензивно болните и на смъртните случаи ", сподели още Симидчиев.

"15% от позитивните PCR-и влизат в лечебни заведения и към 5% от тях отиват в интензивните отделения ", посочи пулмологът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР