Изобретили сте нещо ново и оригинално и искате да защитите

...
Изобретили сте нещо ново и оригинално и искате да защитите
Коментари Харесай

Пет странни неща, които хората и бизнесът са се опитвали да патентоват

Изобретили сте нещо ново и автентично и желаете да отбраните труда си? Патентът е един от методите да отбраните своята концепция. Но има и някои странни неща, хората са се опитвали да патентоват. Ето някои от тях:

„ React “

Доузеф и Ралф Файнс, познати още като братята Файнс, са ютубъри, които основно вършат рекации на видеа в канала си. Те имат толкоз доста гледания, че преди няколко години взеха решение да патентоват думата „ react “ или „ отвръщам “. Ако бяха съумели да я патентоват, това би значело, че всеки, които включва в заглавието на видеото си думата „ отвръщам “, би бил длъжен да го изтрие или да подпише контракт за потреблението ѝ.

Кайли Дженър

Риалити звездата пусна лична козметична линия, а по-късно тя пожела да патентова името „ Кайли “. Но екипът на Кайли Миноуг контраатакува с аргумента, че австралийката е  " интернационално известна изпълнителка и активистка в битката против рак на гърдата, популярна в целия свят. Патентовайки името, от екипа на певицата считат, че  Дженър ще навреди на имиджа на Миноуг със своя „ ексхибиционизъм ” в обществените мрежи.

Ароматът на ягоди

През 2005 френска компания се опита да патентова аромата на ягоди. Целта им е била да бъдат единствените, което я употребяват за сапуни, кремове, препарати и други артикули. Искането стига чак до Европейския съд. То е отхвърлено за повторно, защото компанията твърди, че всички ягоди миришат еднообразно, а съда регистрира, че те имат пет разнообразни аромата и няма по какъв начин да патентоват всички едновременно.
 ягоди ThinkStock/Getty Images-->
Лилав цвят

Голяма компания за шоколади се опита да патентова лилавия цвят през 2008. Целта, несъмнено, бе да бъде единствената компания, която опакова продуктите си в този цвят. Когато се явяват в съда, дружно с конкурентната им компания, те губят делото, защото не съумяват да изпълнят всички условия за приемане на патент.
 виолетов цвят ThinkStock/Getty Images
„ Уволнен си “

През 2004 Доналд Трумп се опита да патентова израза „ уволнен си “. Макар и фразата да не е негова, той я употребява много постоянно в предаването си. Планът на Тръмп е бил да употребява „ уволнен си “ в настолни и компютърни игри, както и в казина. Тъй като на британски разликата в думите „ уволнен си “ и „ назначен си “ е една писмен знак, патентът не е даден на Тръмп, защото изразът „ назначен си “ е бил към този момент патентован от Сюзън Бренър.
 патент ThinkStock/Getty Images

И още:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР