Изобретиха робот, който използва жестомимичен език, за да общува със

...
Изобретиха робот, който използва жестомимичен език, за да общува със
Коментари Харесай

Изобретиха роботизирана ръка, която помага на хора без зрение и слух да комуникират със света

Изобретиха робот, който употребява жестомимичен език, с цел да поддържа връзка със сляпо-глухи хора , споделя Voice of America (VOA) .

Саманта Джонсън владее тактилния език, който е част от жестомимичния превод. Именно това е метода за връзка, който употребяват пациентите с у нездравословен слух и зрение .

" Те споделят посредством тактилни знаци. Сляпо-глухите хора хващат за ръка общуващия с тях и усещат знаците непосредствено върху дланта си ", споделя Саманта.

По време на пандемията от COVID-19, когато всевъзможен физически контакт беше стеснен, милиони незрящи и нечуващи хора бяха лишени от всякаква връзка с останалия свят.

За да избегне сходни обстановки в бъдеще, Саманта Джонсън и нейният тим от инженери изобретяват Tatum T1 - роботизирана ръка , която може да изписва цялата писменост върху дланта на незрящите.

" Нашата цел беше да измислим устройство, което да употребява тактилните знаци, с цел да помогнем в връзката на сляпо-глухите хора . Роботизирана ръка е направена от гъвкави съставни елементи, които оказват помощ тя да имитира човешката ръка. Освен това потреблението й е безвредно от позиция на вируси и други болести ", споделя изобретателката пред Voice of America (VOA).

Tatum T1 е обвързван и онлайн, с цел да може да съобщи с тактилни знаци информация, която е в текстови формат. Това включва мейли, убесайтове, електронни книги . За задачата роботизираната ръка би трябвало да бъде обвързвана с преносим компютър.

Хората, които не виждат и не чуват сега са принудени да стоят изолирани в домовете си. Те нямат достъп до занимания, концерти или филми .

Сега обаче технологиите им подават другарска ръка . И в дословен, и в метафоричен смисъл...
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР