Изображение: Палестинците реагират на мястото на израелските удари по къщи

...
Изображение: Палестинците реагират на мястото на израелските удари по къщи
Коментари Харесай

Израел-Хамас война: единствената болница за ракови заболявания в Газа е принудена да затвори - тъй като Израел бомбардира района, където каза на палестинците да бягат

Изображение: Палестинците реагират на мястото на израелските удари по къщи в Рафах в южната част на Ивицата Газа Изображение:Палестинци изтеглят ранени при израелската бомбардировка над Рафа

Световната здравна организация (СЗО) споделя, че 115 здравни заведения са били атакувани в Газа по време на спора и предизвестява за дълготрайна филантропична рецесия на палестинската територия.

СЗО също сподели, че има подготвени доставки за Газа покрай Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа на границата с Египет.

Очакваше се Граничен контролно-пропусквателен пункт да бъде отворен, с цел да разреши филантропична помощ в понеделник, само че остана затворен.

Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида предизвести, че израелската блокада на Газа и неговата заповед за евакуация може да се равнява на интернационално закононарушение на принудително прекачване на цивилни.

Изображение: Палестинците търсят оживели от Израелска бомбардировка на Рафа. Снимка: AP

Страхове от ескалация

На фона на опасенията, че спорът може да ескалира, президентът Джо Байдън се чака в района в сряда.

Израелската войска заяви, че е умъртвила четирима души които се пробваха да преминат в страната от Ливан, с цел да заложат експлозив.

И Иран сподели на Израел, че би трябвало да чака " превантивни дейности " в идващите часове в отговор на ударите си против Газа.

Страната сподели, че „ всички варианти са отворени “ за по този начин наречения фронт на съпротивата да отговори на „ военните закононарушения “ на Израел.

Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амирабдолахиан сподели: „ Фронтът на съпротивата е в положение да води дълготрайна война с врага... в идващите часове можем да чакаме превантивни дейности от фронта на съпротивата.

„ Лидерите на съпротивата няма да разрешат на ционисткия режим да предприеме каквото и да било дейности в Газа. "

Външният министър на Иран не разшири какво има поради под фронта на съпротивата, само че терминът Оста на съпротивата може да се отнася до халтав съюз сред Иран, палестински въоръжени групировки, Сирия, ливанските бойци група Хизбула и други фракции.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР