Изображение на бедстващ слон, който се опитва да се защити,

...
Изображение на бедстващ слон, който се опитва да се защити,
Коментари Харесай

Ужас и надежда: Какво виждат наградените в конкурс за екологична фотография

Изображение на бедстващ слон, който се пробва да се отбрани, откакто е блъснат от товарен трен в Националния парк Лопе в Габон, печели тазгодишната.   Бедрото на животното е счупено непоправимо. След като слонът умира, шефът на парка раздава месото му на локалната общественост.
Снимката служи като трагично увещание за следствията от спора сред хора и природа. Нидерландският фотограф Яспър Дуст има вяра, че изображението „ има силата да въодушеви смяна “.   Журито, формирано от седем професионални фотографи, избира спечелилите във всяка категория от общо 10 000 изображения, изпратени от 2300 фотографи от целия свят.   Третото издание на състезанието се надява да покаже смисъла на опазването на природата.     Marcus Westberg    Снимка на слонове, превозени сред национални паркове в Малави, печели първото място в категория Change Makers: Reasons for Hope.

Изображението демонстрира позитивните детайли на връзката на хората с природата, показват уредниците. Въпреки че процесът наподобява необичайно, той е част от самодейност за запазване, предопределена да сътвори постоянни и устойчиви популации на слонове.
Кадър с ято птици Грандала, снимани на фона на задаваща се снежна стихия в Хималаите, заема първо място в категорията Into the Forest.


Kallol Mukherjee
  Всички наградени фотоси са на уеб страницата на фондацията и са изложени на Promenade du Larvotto в Монако, преди да тръгнат на интернационално турне.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР