Изобилие от научни данни показаха, че районът има водоносни минерални

...
Изобилие от научни данни показаха, че районът има водоносни минерални
Коментари Харесай

Китай разкри резултатите от научните си изследвания на Марс

Изобилие от научни данни демонстрираха, че регионът има водоносни минерални скали

Китайски учени са получили някои истински научни резултати въз основа на данните от първа ръка на задачата Tianwen-1, съгласно Китайската национална галактическа администрация, представена от

След като орбиталният уред Tianwen-1 работи в орбита повече от 780 дни и марсоходът Zhurong измина 1921 метра на Червената планета, учените получиха 1480 GB данни за първични материали на Марс.

Изобилие от научни данни за разкриване, добити от Zhurong, демонстрираха, че регионът има водоносни минерални скали, които са тясно свързани с водни действия.

" Цветът на скалите е относително ослепителен. Анализирайки данните от спектъра, открихме, че това е тип сол, цялостна с водоносещи минерали. Тя свързва частиците на почвата и след компресия образува такава плоча ", сподели откривателят Лиу Янг.

Изследвайки скалите, научният екип спекулира, че водните действия са се случили по време на късния амазонски интервал.

„ Ако е имало вода, можем да спекулираме, че атмосферата е била подобаваща за произхода на живота или метеорологичните условия на Марс са били удобни през последните един милиард години. Тези условия може да съществуват подземен, в релативно умерено пространство, “ сподели Лиу.

Лиу Янжун, основен дизайнер на системата за наземно приложение Tianwen-1, сподели, че различен резултат от задачата на Марс е, че е начертана съществена карта, обхващаща формата на релефа и геоложката конструкция на зоната за кацане, което ще обезпечи данни за бъдещото в детайли изследване.

Данните на картата се състоят от две елементи. Първата част беше картографирана от изображенията, снимани от камерата с висока разграничителна дарба, носена от орбиталния уред Tianwen-1.

" Изображението има 0,7-метрова пространствена разграничителна дарба. Няма такава карта с пространствена разграничителна дарба на терена на зоната за кацане в чужбина, което демонстрира, че това е резултат от нашата независима иновация ", сподели Лиу.

Втората част е предоставена от Zhurong, който извърши задълбочено снимане на изображения в зоната за кацане.

Марсоходът Zhurong беше превключен в латентен режим, до момента в който чакаше да премине прашна стихия на повърхността на планетата. Очаква се да се разсъни и да възобнови работа през декември, когато прахът се разчисти и Марс навлезе в пролетния си сезон.

След потвърждаване на работното положение на Zhurong, той ще продължи пътуването си на север, с цел да събере повече данни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР