Износът на зърно от Украйна през ноември няма да успее

...
Износът на зърно от Украйна през ноември няма да успее
Коментари Харесай

Украйна ще изнесе под 3 млн. тона зърно през ноември заради Русия

Износът на зърно от Украйна през ноември няма да успее да доближи до 3 млн. тона, тъй като Русия се пробва да ограничи инспекциите в пристанищата, контрактувани по силата на съглашението, подписано през юли и удължено с четири месеца в средата на ноември, заяви в неделя украинският министър на инфраструктурата Олександър Кубраков, представен от Ройтерс.

През октомври украинските пристанища са напуснали 4,2 млн. тона зърно, написа Кубраков в страницата си във Facebook. " Беше процедура да се организират по 40 инспекции дневно, а в този момент, поради съветската позиция, има пет пъти по-малко инспекции ", сподели Кубраков. Според него 77 кораба чакат да преминат ревизия в Турция, а трите украински пристанища, през които се прави експортът, работят едвам с 50 % от потенциала си.

През септември съветският президент Владимир Путин съобщи, че Русия и разрастващите се страни са били " излъгани " от постигнатата с посредничеството на Организация на обединените нации договорка за експорт на украинско зърно и сподели, че множеството от доставките отиват в европейските страни. В събота украинският президент Володимир Зеленски беше хазаин на среща в Киев със съдружниците си за реализирането на проект за експорт на зърно на стойност 150 млн. $ за страни, уязвими на апетит и суша.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР