Износът на Германия записа най-острият спад на годишна база от

...
Износът на Германия записа най-острият спад на годишна база от
Коментари Харесай

Износът на Германия се срина с невиждан от три години темп

Износът на Германия записа най-острият спад на годишна база от три години насам, наблягайки комплицираната обстановка в индустриалния бранш, породена от комерсиалната война, написа Bloomberg.

През юни износът понижава с 8 % по отношение на миналата година - най-големият спад от юли 2016 година Вносът - мярка за силата на локалната стопанска система - пада с 4,4 %. Проблеми се виждат и във Франция, където индустриалното произвеждане понижава през юни.

Данните удостоверяват, че подвластните от износа предприятия страдат тежко, заплашвайки да спрат растежа на най-голямата европейска стопанска система. Германия, нормално мотор на растежа в района, най-вероятно ще запише агресия на Брутният вътрешен продукт от едвам 0,5 % тази година, гласят прогнози.

Производството в района към този момент страда. Във Франция то спада с 2,3 % през юни по отношение на предходния месец. В Холандия производството записва четвърти следващ месец на спад, най-дългата серия от 2015 г.Официалните данни за Брутният вътрешен продукт на Германия се чакат на 14 август. Икономисти предвиждат застоялост.

Засега държавното управление в Берлин не бърза с реакциите и твърди, че страната няма потребност от фискални тласъци. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР