Износът на френски козметични продукти през 2023 г. е нараснал

...
Износът на френски козметични продукти през 2023 г. е нараснал
Коментари Харесай

Износът на френска козметика е продължил възходящия си ход и през 2023 г.

Износът на френски козметични артикули през 2023 година е повишен с 10,8 на 100 на годишна основа до 21,3 милиарда евро, като най-вече артикули са поели към прилежащи европейски страни. Това заяви през днешния ден в Париж Федерацията на козметичните компании (FEBEA), представена от ДПА.

Германия, Испания и Италия са били най-големите вносители на френска козметика. Износът за целия Европейски Съюз е повишен с 20,8 на 100 до 8,6 милиарда евро.

Извън Европа Съединени американски щати са най-големият вносител, следвани от Китай, където експортът е намалял. Износът за Близкия изток също се е намалил, съобщи Българска телеграфна агенция.

През 2022 година износът на френски козметични артикули се е повишил с 18,8 на 100.

Според браншовата организация Франция е водещият международен производител на козметика, а секторът способства в доста огромна степен за комерсиалния баланс на страната. Над 60 на 100 от френското произвеждане е предопределено за експорт. 

Шефът на Федерацията на козметичните компании Еманюел Гишар съобщи, че браншът продължава да регистрира напредък макар големите разлики на интернационалните пазари, а “Произведено във Франция “ е най-големият коз за бранша.

Като удостоверение на тази информация френският козметичен колос " Л‘Ореал " (L’Oreal) заяви през днешния ден, че продажбите му през четвъртото тримесечие са се повишили с 6,9 на 100, което въпреки всичко е по-бавен напредък по отношение на предходните три месеца, заяви Ройтерс.

Продажбите на компанията с централа в Париж, която има марки като " Ланком " (Lancome) и " Мейбълин " (Maybelline) са били на стойност 10,6 милиарда евро.

Френската корпорация " Керинг " (Kering), част от която е и производителят на парфюми и бижута " Бушрон " (Boucheron), обаче е записала намаляване с 4 на 100 на продажбите през четвъртото тримесечие поради спада в търсенето на първокласни фешън артикули, съобщи Ройтерс. Тя се пробва да вдигне на крайници водещата си марка " Гучи " (Gucci), като е отчела по-добри резултати в Съединени американски щати и Европа.

Продажбите на " Керинг " през последните три месеца на годината са били на стойност 4,97 милиарда евро.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР