Изневярата е често срещано явление, което помрачава живота на много

...
Изневярата е често срещано явление, което помрачава живота на много
Коментари Харесай

„Това беше трагична грешка“: Как да кажете на съпруга си за изневярата си и да спасите брака си

Изневярата е постоянно срещано събитие, което помрачава живота на доста фамилии. Трябва ли да я признаем или е по-добре да замълчим? Ето един житейски образец.

Тя е на 32 години и живее със брачна половинка си в огромен град. Неотдавна бракът ѝ претърпява голямо тестване поради неочаквана странична спекулация. Какво споделя тази жена:

" Със брачна половинка ми сме дружно от три години. Обичам го и желая да запазя фамилията ни дружно. Но неотдавна имаше един епизод, който към момента ми носи доста виновност. На една университетска намира се видях с един мъж, с който имах комплицирана сантиментална връзка през студентските си години.
След шведската маса и няколко чаши шампанско старите усеща се ускориха. За мой смут се събудихме в едно и също легло. Съпругът ми беше отишъл на посетители на родителите си този уикенд и не разбра нищо. Разбира се, за продължение на аферата с някогашния съученик не можеше да става и дума. Това беше трагична неточност и аз осъзнах това и не имам намерение да повторя. Но какво да върша в този момент? "

 невярност

На въпроса ѝ дава отговор клиничен психолог:

Стъпка 1: Определете желанията си

Има смисъл да разберете дали въобще би трябвало да се изповядате. Отговорът зависи от задачата ви. Дали желанието ви е да облекчите личния си дискомфорт?
Вашите тежки усеща са си персонална работа. И другият човек не е задължен да страда поради това, че сте направили такова деяние. Да накараш другия човек да страда, с цел да се почувстваш по-добре, е много егоистично. Ако желаете да влошите връзките си, не правете това.

Различно е, в случай че смятате, че признанието ще усъвършенства връзката ви. Например смятате, че сътрудникът ви към този момент ви подозира в невярност. Тогава е по-добре да му кажете истината, с цел да не изпадне в неуравновесеност.

 невярност

Стъпка 2: Приемете авансово евентуалните последици

Реакцията на мъжа зависи от споразуменията ви като двойка и от персоналното му отношение към изневярата. Но би трябвало да ви предупредя незабавно, че е доста евентуално връзката ви да завърши. Много е допустимо това да бъде несъразмерен удар за колегата ви и той да не желае повече да поддържа връзка с вас. Приемете следствията. 

Стъпка 3: Изберете подобаващия миг

Моментът за признание на изневярата би трябвало да е безпристрастен. Не избирайте дата, която е прекомерно прочувствено приповдигната: да вземем за пример годишнина. Също по този начин не го правете в гнева си: в разгара на спор, на скандал. Изберете миг, в който сътрудникът ви е спокоен и свободен.

 невярност

Стъпка 4: Дайте на колегата си време да намерения и по-късно обсъдете какво да вършиме по-нататък.

Възможно е след откровената изповед брачният партньор ви да не желае да поддържа връзка с вас незабавно. Тогава е значимо да му дадете пространство, с цел да се опомни и да вземе решение.

Когато главният ентусиазъм на страстите утихне, обсъдете дали ще продължите връзката си. Преговаряйте. Може да желаете да измененията формата на връзката си. Ако за вас е значимо да останете със брачна половинка си, обяснете за какво ви е грижа за него и за какво желаете да запазите брака.

Важно е също по този начин да помните, че изневярата, в случай че не става дума за систематични нарушавания на съглашението, е нещо доста ситуативно. Обикновено изневери се случват в сложен миг от живота или надалеч от вкъщи: по време на командировка или когато събитията са рискови. Обяснете доколко казусът, в който участвате, е нехарактерен. И обосновете за какво няма да се повтори.

Важна забележка:

Преди да признаете изневярата на брачна половинка си, би трябвало да разберете дали той е принудител. Ако брачният партньор ви е принудител и можете да се окажете в заплаха, не е належащо да признавате за изневярата. Това се постанова, с цел да не излагате живота и здравето си на риск.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР