Изнесла ли е България самолети в посока Украйна? Коментар по

...
Изнесла ли е България самолети в посока Украйна? Коментар по
Коментари Харесай

Николай Свинаров каза дали сме изнасяли самолети за Украйна

Изнесла ли е България самолети в посока Украйна? Коментар по този въпрос в студиото на Bg On Air направи някогашният боен министър Николай Свинаров.

" Категорично не! Да напомним, че министърът на защитата изрично отхвърли верността на тази информация. Самолетите СУ-25 са на въоръжение на българската войска.

Трябва да сме наясно, че една забележителна част от тези самолети - 14 броя - са прясно ремонтирани, преди година-две. Очевидна е неверността на тази информация, добави още той.

СУ-25 е извънредно значим аероплан, който би могъл да направи всички разследващи и други дейности. Но тук не става въпрос за нужда на украинската войска, а за решенията, взети от българския парламент за даване на военна техника. Но не може да става въпрос за експорт на самолети. Навремето и за МиГ-29 беше пусната сходна информация.

" Като военна техника можем да ремонтираме всичката налична в българската войска. Скоро време беше посетена България от украинската страна. Украинските експерти се срещнаха с опциите на заводите и съгласно това ще създадат своята преценка какво могат да ни подадат за ремонт. Някъде към началото на май бяха на посещаване у нас, съобщи в студиото и Георги Старирадев от Национален профсъюз защита. И добави:

Като потенциал имаме опция да ремонтираме, различен е въпроса в какъв размер ще бъде, както и във връзка с периоди. В заводите на терен е към 1000 индивида и евентуално ще имаме дефицит на работна ръка.

Но какво тъкмо значи ремонт? Ще дам следния образец. В един от нашите фабрики в Търговище. Преди година имахме поръчка за ремонт от Министерство на защитата за 10 танка. Ремонтът съставлява демонтиране на съставните им елементи. има наложително заменяеми детайли, а тези, на които е изминал ресурса, се подменят с нови. А откакто минат ремонтната част, още веднъж се сглобяват, минават на тестване и още веднъж се връщат в поделенията, където се експлоатират.

Украинците да си създадат сметката. Има някои невъзстановими техники - броенотанковата техника по-специално, към която те демонстрират интерес, съобщи още Старирадев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР