Изнесеното заседание на парламентарната комисия по енергетика в Чирен се

...
Изнесеното заседание на парламентарната комисия по енергетика в Чирен се
Коментари Харесай

България преговаря с Турция за ново трасе за доставка на газ

Изнесеното съвещание на парламентарната комисия по енергетика в Чирен се провали, доста от депутатите не пристигнаха

България е почнала договаряния за обезпечаване на различен маршрут за доставки на природен газ с Турция. Това заяви пред Българска национална телевизия изпълнителният шеф на "Булгартрансгаз " Владимир Малинов в границите на визитата на депутати от парламентарната комисия по енергетика в газохранилището в Чирен.

Към днешна дата там има към 113 млн. куб метра газ. Това съставлява към 21% от техническия потенциал за предпазване. Малинов означи, че за този интервал на годината въпросното количество е обикновено. Дори хранилището е запълнено с към 6 на 100 повече вя съпоставяне със същата дата на предходната година.

Изпълнителният шеф на „ Булгартрансгаз “ означи, че след края на отоплителния сезон незабавно е почнал процесът по нагнетяване на запаси в хранилището. Всеки ден в него влизат към 1 млн. куб. метра синьо гориво. До началото на идващия отоплителен сезон има подготвеност то да бъде запълнено напълно.

При потребност от хранилището могат да се изпомпват количества газ. Наличните сега обаче биха били задоволителни единствено за към 30 дни. Също по този начин това значи, че могат да бъдат обезпечени едвам 40% от лятното ползване на газ у нас.

Малинов още веднъж удостовери, че въпреки прекъсването на доставките на синьо гориво от страна на „ Газпром “, България няма да приключи преноса на съветски газ за Северна Македония, Гърция и Сърбия.

Вчера е направена следващата проба на новия интерконектор сред България и Гърция и е открито, че всичко върви по проект. Така все още е доказано, че тръбата ще бъде приключена в период.

Планираното изнесено съвещание на енергийната комисията към Народното събрание в Чирен обаче беше анулирано. Причината е, че доста от народни представители не са пристигнали.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР