, изнесена от министерството на здравеопазаването и свързана с Александровска

...
, изнесена от министерството на здравеопазаването и свързана с Александровска
Коментари Харесай

Ангелов: Отношенията ми с Кацаров бяха прекрасни, докато не освободих жена му

 " , изнесена от министерството на здравеопазаването и обвързвана с Александровска болница. Съобщението се приготвя от няколко дни и цели разпра с политически конкурент. Съжалявам за институцията министерство на опазването на здравето, тъй като тя се използва като агитационен мегафон. Подобна информация за “лошото финансово положение " се разгласява за трети път в последните няколко месеца. Все около избори.

На обществото през днешния ден се дава “извадка от отчет ".  Ето и обстоятелствата, които не се оповестяват с самоувереност, тъй като не са комфортни за.

През 2013-та, когато ставам шеф на “Александровска " болница, тя е с 29 248 000 лева загуба. Тогава лечебното заведение е в отчайващо инфраструктурно положение. Сградите се рушаха. От 2013-та до 2020 година болничното заведение се обновява и модернизира последователно. Към 2020 година остават за инфраструктурно усъвършенстване постройките на Пропедевтика на вътрешните заболявания и на Клиниката по алергология, за които финансовите средства са обезпечени. Финансов запас за Клиниката по кожни заболявания не е обезпечен.

През 2013-та, когато ставам изп. шеф на “Александровска ", приходите на болничното заведение са 40 млн. лева, а в края на 2020-та те са над 77 млн. лева

Просрочените отговорности са стопени от 16 млн. лева на 8 млн. лева в края на 2020-та. С ясна и отчетлива наклонност за намаляването им в последните 5 години.

Капиталът на болничното заведение е скочил двойно. 33 млн. лева през 2013-та. 70.8 млн. лева в края на 2020-та.

Средната брутна заплата е била 821 лева преди да стана шеф. В края на 2020-та междинното заплащане е 1710 лева (Почти двойно увеличение). В “Александровска " работят над 1500 чиновници. Сами можете да извършите сметката.

. През юни министерството на опазването на здравето разгласява тази таблица, само че заяви единствено два реда от нея. Без да подчертава върху цялата каратина.

Нещо доста значимо. Прави се опит за операция на обществото посредством финансови термини. На хората се дава информация за счетоводен резултат, който е радикално друг от финансов резултат.

Модернизирането на болничното заведение с инсталация води до амортизационни отчисления, които съгласно условията на закона за счетоводството би трябвало да се вписват като загуба. Точно тези амортизации образуват така наречен счетоводна загуба. Но това не е финансов резултат. Паралелно с натрупването на счетоводната загуба се усилват активите на болничното заведение.

Всички подписани съглашения, за които написа през днешния ден Кацаров от името на министерството, са законно сключвани и е предпазен финансовият интерес на лечебното заведение.

Всички подписани контракти за разсрочване на отговорностите са подписвани след договаряния и са обширно обсъждани от Съвета на шефовете. Сключването им постоянно е предхождано от преднамерено решение на Съвета на шефовете.

Прокуратурата проверява информацията, изнесени от. Държавното обвиняване отхвърли да образува досъдебно произвеждане заради липса на данни за закононарушение.

Преди дни завърши и инспекция на Агенцията за държавна финансова ревизия, без установени финансови нарушавания, осъществени от мен.

Днешната офанзива на е опит за заплашване. Няма да ми запушите устата! Нито ще ме уплашите с политически напън! Няма да спра да приказвам за частната болница край Казичене, за която Кацаров приготвя “зелена светлина ".

Преди 20 дни желаех от Министерство на здравеопазването писмата, с които министърът започва процедурата за частната болница. Входящите им номера са: ЛД-00-162/31.05.2021 година, ЛД-00-162/04.06.2021 година, ЛД-00-162/13.07.2021 година

Все още не са ми предоставени.

Кой финансира НПО-то на Кацаров преди да стане министър? Организацията получава стотици хиляди левове годишно. Това е видно от финансовите доклади в Търговския указател. Дали не е Търговска лига? Дали не е Чайкафарма? Дали не са лица, свързани с тези сдружения, които през днешния ден желаят да отворят частна болница край София?

Всъщност връзките ми със бяха прелестни досега, когато трябваше да освободя брачната половинка му от работа. Тя постъпи на работа в “Александровска " през 2016-та. След молба по телефона от Кацаров. През 2019-та изиска по-висока заплата, само че нямаше по какъв начин да удовлетворя това предпочитание. Тогава ми сподели, че ще си имам проблем с неговата организация ", съобщи проф. доктор Костадин Ангелов

Народен представител от ГЕРБ-СДС
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР