Изненадващото нападение на палестинците над Израел и смъртта на над

...
Изненадващото нападение на палестинците над Израел и смъртта на над
Коментари Харесай

Колко печели Русия от войната между палестинците и Израел?

Изненадващото нахлуване на палестинците над Израел и гибелта на над 1100 души раздрусаха света. Демократичната общественост обърна очи от Украйна към Израел и стартира да следи с паника развиването на спора. Но колкото и да се вглеждаме в безкрайните конфликти сред палестинци и израелци няма по какъв начин да не видим, че най-печеливша от последното развиване на тази борба е Русия. Защото единствено за ден международното внимание се отклони от Украйна към Близкия изток.

При вероятно задълбочаване на спора, с изключение на похищение на вниманието от страна на интернационалната общественост, една действителна война в Израел ще отвлече и финансови и военни запаси от страните, които до момента са подкрепяли Украйна. Това може да предреши и форсира решението на Запада да се отдръпна от спора и да остави украинците на съветския произвол.

Ако се се замислим по-задълбочено, ще открием, че точно това е смисълът от тази нова война. Иран и Хамас са техническите реализатори на нападението, само че политическият подстрекател е точно Русия, която има най-голяма изгода да отклони международното внимание от Украйна и то да се насочи другаде, в тази ситуация – към Израел.

Истината е, че всички привикнаха със зверствата в Украйна след повече от година и половина действителни военни дейности, милиони бежанци и хиляди убити. Заради това, в  момента всички са свръхчувствителни към нападенията на арабите в Израел.

Получава се резултата на билярдната топка – с един удар могат да последват няколко резултата – нещо, което доста добре обслужва Русия по този начин, че е на практика невероятно да не бъде забъркана и да не е същинският подстрекател на протичащото се.

Въпросът в този момент е дали на демократичният свят ще му стигнат воля, финанси и военни запаси, с цел да оказва помощ по едно и също време и на Украйна и на Израел или ще загърби в някаква степен украинците. В подобен случай, Русия ще може да легитимира завладените до момента територии, а след време, като се възвърне от икономическия потрес да направи  нови опити за завземане на останалите украински територии, а за какво не и на други прилежащи страни. Нещо което намерено се загатва в Русия от разнообразни пропагандатори на режима.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР