Изненадващо спокойно се приемат в ИТН смущаващи техники като употребата

...
Изненадващо спокойно се приемат в ИТН смущаващи техники като употребата
Коментари Харесай

Ива Митева не видя нищо нередно в партийните тестове за лоялност

Изненадващо умерено се одобряват в Има Такъв Народ смущаващи техники като използването на проби за преданост спрямо членовете и депутатите на партията. Поне по този начин се видя от коментара, който направи по тематиката Ива Митева - народен представител от групировката, нейн водещ правист и повторен ръководител на Народното събрание.

Митева показа в изявление пред Нова ТВ, че е попълвала подобен тест в 46-ия парламент. " Не виждам нещо ужасно в това в случай, че такива проби се попълнят в съвсем всички частни компании. Такъв тест се поълва и в Министерство на вътрешните работи – така наречен психически тест ", съобщи депутатът. И призна, че е чувала за нейни сътрудници, които даже са били подлагани на детектор на лъжата в партията. Според Митева обаче в това няма нищо притеснително, защото нямало последствия при сходни случаи.

" Нормално е да има подобен тест. В нашата партия концепцията беше да бъдат специалисти хората. Тук не влязоха хора, които персонално Слави Трифонов да е показал и да е споделил: " Искам тест и единствено това да са моите претенденти ". Тук влязоха хора специалисти и е обикновено, когато влязат хора специалисти, които ти не познаваш, да знаеш дали тези специалисти в един миг няма да се извърнат против теб ", раязсни концепцията зад сходни притеснителни подходи по отношение на хората от Има Такъв Народ.

Тя изрично отхвърли изказванията на отцепниците от партията, че лидерът им дотолкова е лишил от независимост съидейниците си, че ги е превърнал в собствен " гумен щемпел ". " Аз съм съумяла да си извоювам свободата. Всеки, който е желал нещо, е трябвало да си извоюва свободата ", съобщи Митева. По думите й, имало е доста гласувания, при които парламентарната група е постъпвала по друг метод от оня, който е желал ръководителят й Тошко Йорданов. " Тошко е мъчен темперамент, само че е добър самичък по себе си ", ласкаво се изрече депутатът по адрес на началника си.

Митева повтори обвиняванията, които партийното управление насочи през вчерашния ден към отцепниците - че са предали партията против постове и места в кандидат-депутатски листи, както и че са заплашвали сътрудниците си, с цел да ги накарат да се изоставен Има Такъв Народ. А лидера на напусналите депутати Радостин Василев упрекна в неистина - съгласно нея той най-често от всички в Има Такъв Народ се срещал със Слави Трифонов и е получил най-вече.

Депутатът насочи внезапни рецензии към проектозакона за противопоставяне на корупцията, импортиран от Политическа партия. Формацията на Кирил Петков, а и самият министър председател, настояват, че отводът на Има Такъв Народ да поддържа плана е една от аргументите за разрива в ръководещата коалиция. Митева съобщи, че партията й няма да го поддържа, защото е преписан от сегашния закон, в това число с грешките. Посочи, че в плана се планува да се разреши на комисарите в антикорупционната комисия КПКОНПИ да карат по два мандата, т.е. 12 години. " Това е ужасно. Как ще се бориш с корупцията, като ти го застопоряваш за 12 години? Ти го срастваш с корупцията ", възмути се тя.

Като различен минус уточни желанието на ръководещите комисарите да минават всяка година през инспекция за честност в Народното събрание. " За каква самостоятелност приказваме? Ние непрестанно ще сме с вилицата над тях и ще ги плашим ", сподели Митева. А най-после се присети и за плануваното условие ДАНС да ревизира професионалните и нравствените качества на претендентите за членове на КПКОНПИ. " Това ми звучи като Оруел. ДАНС значи трябнва да има информация за всички 6.5 милиона българи и непрестанно да ви ппроверява нравствените и професионалните качствеа. Това изобщо не е прравомощие на ДАНС. Това знвучи ужасно и злокобно ", развълнува се депутатът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР