Изненадващо решение на Белия дом или очаквано действие?Правителството на американския

...
Изненадващо решение на Белия дом или очаквано действие?Правителството на американския
Коментари Харесай

Байдън изненада света! Решението за Полша

Изненадващо решение на Белия дом или предстоящо деяние?

Правителството на американския президент Джо Байдън разгласи през днешния ден, че предлага заем от 2 милиарда $ на Варшава, с цел да подкрепи модернизацията на защитата на Полша, съобщи Асошиейтед прес.
-->
В изказване на Държавния департамент се споделя, че Полша е " съдбоносен " съдружник на Съединени американски щати, чиято " сигурност е жизненоважна за груповата защита " на източния фланг на НАТО, и че сходно финансиране е непокътнато за най-важните сътрудници на Вашингтон в региона на сигурността.

Правителството на Съединени американски щати също по този начин дава на Варшава до 60 милиона $ за покриване на разноските по заема под формата на задгранично военно финансиране (Foreign Military Financing - FMF), което ще подкрепи " незабавни покупки на отбранителни артикули и услуги от Съединени американски щати ", съобщи Държавният департамент. Тези 60 млн. $ са дотация за заем, която има за цел да подсигурява, че Варшава ще може да обезпечи удобни условия за заема.

Полша е в развой на рационализация на въоръжението и военната си техника, с цел да размени това, което е предала на Украйна, възлагайки поръчки на американски и южнокорейски отбранителни компании, напомня АП, представени от Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР