Изненадващо или не премиерът на Австралия Малкълм Търнбул беше най-бърз

...
Изненадващо или не премиерът на Австралия Малкълм Търнбул беше най-бърз
Коментари Харесай

Южна Корея се ядоса - обяви диалога със Севера за невъзможен и също изстреля две ракети

Изненадващо или не министър председателят на Австралия Малкълм Търнбул беше най-бърз в реакцията си и първи осъди следващия опит с изстреляна балистична ракета на Северна Корея.

" Това е следващ рисков, необмислен и престъпен акт от страна на северокорейския режим, който заплашва стабилността в района и целия свят и ние го осъждаме, изцяло ", съобщи Търнбул, представен от " Фокус ".

Реакциите на другите международни водачи обаче не закъсняха, като най-остра предстоящо бе тази от Южна Корея. Президентът Мун Дже - съобщи, че разговорът със северния комшия е „ неосъществим в сходна обстановка " и предизвести Пхенян, че Сеул има опциите да нанесе такива провали на Севера, „ от които той няма по какъв начин да се възвърне "

Мун разгласи това по време на незабавното съвещание на Съвет за национална сигурност, което той оглави, незабавно откакто се завърна от формалната си аудиенция в Индия.

„ Въпреки непрекъснатите рецензии и осъждания от страна на интернационалната общественост, предизвестията и резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Северна Корея още веднъж изстреля балистична ракета ", съобщи Мун при започване на срещата.

„ Остро съдя и съм доста сърдит от серията провокации на Северна Корея. Диалогът е неосъществим в сходна обстановка ", съобщи Мун.

„ Международните наказания и напън ще се усилят още повече и ще принудят Северна Корея да избере единствената действителна опция, с която разполага - същинският разговор ", добави президентът.

Освен това, южнокорейският президент съобщи, че страната му ще продължи да развива военния си капацитет, с цел да може да противостои на растящата нуклеарна и ракетна опасност, до момента в който влага оптимални старания за съблюдаването на цялостното използване на резолюциите на Съвета за сигурност.

Мун увери жителите на Южна Корея, че страната е способна да се пази.

„ В случай, че Северна Корея предприеме провокационни дейности против нас или против нашите съдружници, имаме задоволително сили да им нанесем такива вреди, от които няма да могат да се възстановят ", предизвести той.

„ Надявам се, че народът ни ще повярва в решимостта на държавното управление и неговите старания да бди над техния живот. "

Министерството на защитата на Южна Корея пък заяви, че Въоръжените сили на страната са изстреляли две балистични ракети, в отговор на последната провокация от страна на Северна Корея, предава " Си Ен Ен ". Съобщава се, че едната от двете ракети е паднала в морето край източния бряг на Корейския полуостров.

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън пусна публично изказване, в което прикани Китай и Русия за поддръжка за справяне със обстановката и с цел да „ покажат на КНДР нетърпимостта си към тези безразсъдни изстрелвания на ракети ".

В изказването се споделя също, че продължаващите провокативни дейности от страна на Северна Корея единствено задълбочават политическата и икономическата изолираност на страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР