Изненадващо е колко пари можете да спестите, просто като обърнете

...
Изненадващо е колко пари можете да спестите, просто като обърнете
Коментари Харесай

Лесни начини да намалите разходите през 2022 г.

Изненадващо е какъв брой пари можете да спестите, просто като обърнете внимание на това по какъв начин ги харчите.

Най-малко като спрете рутинно да купувате неща, от които в действителност не се нуждаете или даже не желаете.

Ето няколко лесни метода да спестите пари тази година:

Четете книги на мобилни устройства

Вместо да купувате обичайни книги или да инвестирате в електронен читател, купувайте електронни книги и ги четете на таблет или телефон. Електронните книги нормално са по-евтини от печатната версия и няма да се чудите къде да трупате хартиените им разновидности.

Попитайте за отстъпки за възрастни хора

Ако сте в златните си години, можете да спестите пари от покупки, единствено като попитате за отстъпки за възрастни.

Спрете импулсните покупки

Много покупки се вършат импулсивно. Виждате нещо, което желаете в магазин, и изпитвате предпочитание да го купите, изключително в случай че е на ликвидация. Проблемът е, че откакто импулсът избледнее, може да разберете, че в действителност не сте се нуждаели от него.

Посегнете към пуловера вместо към термостата

Вместо да увеличавате градусите всякога, когато усетите мраз, облечете пуловер. Дори в случай че би трябвало да включите отоплението, ще изразходвате по-малко сила и ще намалите сметката си за отопление, в случай че носите яке или пуловер през студените дни.



Отървете се от стационарния си телефон

Ако към момента имате стационарен телефон, помислете – ползвате ли го? Ако отговорът е – не, за какво продължавате да плащате за него?

Вземете си съквартирант

Независимо дали сте притежател ли наемател, в случай че имате съквартирант, може доста да понижи месечните разноски за живот. Често мислим, че да имаме съквартирант е нещо, което хората вършат, когато са в лицей или занапред се устройват в живота. В реалност, в случай че живеете сами, помислете дали да не споделяте разноските си с някой различен.



Не купувайте чисто нова кола

Макар че е ужасно да имаш лъскава и нова кола, да си първи притежател на автомобил е скъпо предложение. Това е по този начин, тъй като колите се обезценяват бързо. Вместо това помислете за закупуване на малко употребена кола, откакто някой различен е поел амортизацията.

Обърнете внимание на цената на единица, когато пазарувате хранителни артикули

Когато пазарувате и видите промоция, проверете дали плащате преференциална цена, като погледнете цената за единица, която нормално е посочена. Понякога на разпродажбите продуктите са по-скъпи от тези, които се продават на постоянни цени. Така че, не се поддавайте на понижението.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР