Изненадващо бе прекратен договорът на професор Милан Миланов със спешната

...
Изненадващо бе прекратен договорът на професор Милан Миланов със спешната
Коментари Харесай

Отстраниха проф. Милан Миланов от УМБАЛСМ "Пирогов"



Изненадващо бе преустановен договорът на професор Милан Миланов със незабавната болница "Пирогов ". Това се случва след повече от 40 години работа в лечебното заведение.

Той е бил освободен от новия шеф на "Пирогов " проф. Асен Балтов с писмо. Мотивите за това са неразбираеми.

Миланов е някогашен шеф на лечебното заведение, бил е заместник-министър на здравеопзването, член е на редица международни, европейски и национални професионални организации.

От болничното заведение обясниха, че професорът е бил на цивилен контракт като съветник към клиниката по анестезиология и антензивно лекуване.

Като някогашен шеф на "Пирогов " и експерт, минал през всички равнища на работа там, той счита, че наследникът му унищожава болничното заведение. Вчера до медиите бе изпратено анонимно писмо от медицинския личен състав на "Пирогов ", в което се приказва за неодобрение от новото управление. Никой обаче не застана с името си зад тези изказвания.

Милан Миланов е роден на 29 септември 1945 година в София. Завършва Медицинския университет със компетентност анестезиология, интензивно лекуване и незабавна медицина. От 1976 година работи в "Пирогов ". Бил три пъти зам.-председател на Българския лекарски съюз, зам.-министър на опазването на здравето в държавното управление на Филип Димитров и общински консултант в СОС от групата на ССД.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР