Изненадващ за мнозина обрат в надпреварата за кметския стол на

...
Изненадващ за мнозина обрат в надпреварата за кметския стол на
Коментари Харесай

Изненадващият обрат на изборите дойде от Варна - след 10 години градът е с нов кмет

Изненадващ за мнозина поврат в конкуренцията за кметския стол на Варна. Със забележителна преднина балотажа завоюва Благомир Коцев от коалиция “Продължаваме смяната – Демократична България ”. На втория тур той получи доверието на 53.06% от гласувалите гласоподаватели. Досегашният кмет Иван Портних от ГЕРБ беше подсилен от 41.5 на 100 от гласоподавателите.

Макар и при по-ниска интензивност на балотажа, Благомир Коцев завоюва близо два пъти повече гласове спрямо първия тур. Опонентът му Иван Портних съумя да притегли едвам една пета повече гласоподаватели от предходната неделя.



Според данните на " Галъп интернешънъл ", част от поддръжката за Коцев се дължи на последователи на “Възраждане ” - близо половината от техните гласове отидоха за новоизбрания кмет. Благомир Коцев съобщи, че ще ръководи града намерено, с ясна стратегия.

" Първо ще отворя прозорците на общината, ще проветря и ще направя първия приемен ден на кмета, какъвто не е имало от години ", сподели Коцев.



Според досегашния кмет Иван Портних аргументите за загубата му са корпоративен избор и съзнателно забавени поправки.

" Варна потвърди, че локалната власт може да бъде напазарувана, безусловно. На процедура виждаме по какъв начин бизнесът си купи кмет. Скандално ниска изборна интензивност ".



Новоизбраният кмет пък съобщи, че ще има финансова проверка в община Варна.

" Мисля, че това е нещо, което хората чакат и ние ще го създадем, с цел да може да забележим къде са отивали парите на Варна и да видят къде ще отиват оттук насетне ".

Коцев добави, че ще насърчи всички чиновници в общината, които са експерти и са подготвени да работят. По време на мандата си той ще търси поддръжка от пъстър общински съвет, в който влизат представители на 12 партии и обединения.



Петте районни кметства във Варна ще бъдат ръководени от двама кметове на ГЕРБ, двама на “Продължаваме смяната – Демократична България ” и един от Коалиция “Алтернативата на жителите ”.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР