Изненадващ развой придоби делото срещу бившия банков служител В.Р., която

...
Изненадващ развой придоби делото срещу бившия банков служител В.Р., която
Коментари Харесай

Върнаха делото срещу обвиняема банкерка

Изненадващ процес закупи делото против някогашния банков чиновник В.Р., която е упрекната в заграбване на близо 900 000 лв., съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Според прокуратурата 52-годишната асеновградчанка е направила закононарушението в интервала 2 октомври 2007 година до 5 септември 2013 година в офис на Първа капиталова банка в Асеновград.

" Като длъжностно лице (специалист ОИТУ и " Банков чиновник, обслужване клиенти “ - експерт " Общи банкови операции) обвинената 1306 пъти присвоила непознати пари в изключително огромни размери на обща стойност 873 938,19 лева, благосъстоятелност на банката, връчени й в това качество и поверени й да ги пази и ръководи ", написа в обвинителния акт, който е над 300 страници.

Адвокат Кирил Николов, който защитаваше обвинената в правосъдната зала, изиска от съдията да приключи делото и то да бъде върнато на Окръжна прокуратура. Юристът уточни редица неточности, които ощетявали правото на неговия клиент за отбрана.

" Основното ни несъгласие е в това, че като механизъм за заграбване на средствата е посочено източването им през така наречен АТМ и ПОС. Ние не сме длъжни да знаем какво е АТМ и какво е ПОС. Никъде в обвинителния акт не е посочено какво съставлява АТМ и ПОС. Да, можем да предположим, че АТМ е банкомат, макар че няма сходно конкретизиране от прокуратурата. Можем да предположим, че ПОС е ПОС терминал, само че с цел да създадем това съмнение, би трябвало да имаме изясненост за времето и мястото на осъществяване на съответното единично действие, включено в голямата група на продължаеми действия в този дълъг интервал от време от 2007 до 2013 година ", съобщи пред камерата на Plovdiv24.bg юрист Кирил Николов.

" За доста огромна част от посочените АТМ и ПОС не е посочено къде се намират, в кой миг се е случило това и така нататък За нас е невероятно да разберем дали на това място в даденото време ние физически сме участвали, тъй като е мислимо, че в някакъв миг може да сме били на друго място и да изградим оправдание – това е част от отбраната. В бъдеще следва сериозна борба. Много тежък, доста сложен проблем. Той е 50 тома доказателствени материали и почтено казано, не желая да съм на мястото на прокурора ", добави още юристът на обвинената.

В последна сметка съдът почете неговата теза и върна делото на Окръжна прокуратура - Пловдив за премахване на позволените основни нарушавания.

Гледайте в прикаченото видео цялото изявление на юрист Николов пред камерата на Plovdiv24.bg!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР