Изненадващ кандидат е фаворитът за купувач на ЧЕЗ-България, твърдят от

...
Изненадващ кандидат е фаворитът за купувач на ЧЕЗ-България, твърдят от
Коментари Харесай

Пазарджишката Инерком груп била изненадващ кандидат купувач на ЧЕЗ България


Изненадващ претендент е любимецът за покупател на ЧЕЗ-България, настояват от централата на сдружението в София. В петък чешкото издание finance.cz. заяви, че ЧЕЗ в Прага води извънредни договаряния с един от претендентите за бизнеса си в България, оповестява в. „ 24 часа “.
“Водят се финални, усилени диалози с претендента. Нямаме времеви небосвод да приключим договорката. За нас е значимо да приключим диалозите с него съгласно нашите очаквания”, декларирал изпълнителният шеф на ЧЕЗ Томаш Плескач.

От петък до финала на договорката са стигнали “Енерго-Про” и Топлоелектрическа централа “Бобов дол” на Христо Ковачки, осведоми изданието.

Според източници от ЧЕЗ в България обаче, на финала в Прага любимец е пазарджишката фотоволтаична компания " Инерком груп ", добавя вестникът. Тя има три фотоволтаични парка - в Априлци, панагюрското село Елшица и " Хаджийски ливади " към Пазарджик. Собственик на " Инерком груп " е Гинка Върбакова. В енергийните среди за тази компания се приказва, че е от кръга компании, близки до предприемача Ковачки.
" Инерком груп " е била измежду претендентите в началния стадий и била подала документи още в края на април. Тогава имало подозрения, че компанията ще може да си обезпечи голямата сума от 300 млн. евро за огромната покупка. Името на " Инерком груп " се появява и през юли, когато претендентите за ЧЕЗ са били 5.

Сделката за енергийния бизнес на сдружението в България ще бъде една от първите, подписани от новото чешко държавно управление на милиардера Андрей Бабиш. ЧЕЗ е държавна и към момента управлението й не е заменено от новата власт в Прага, както това се случи с съществени държавни компании.
Сделката за ЧЕЗ-България, може и да не завърши до Коледа, макар че до края на седмица е даден период за финални диалози и утвърждение на продажбата от страна на управителния съвет, а след това и удостоверение от надзорния съвет.
Възможно е новата изпълнителна власт в Прага да направи промени в управителните органи на ЧЕЗ. Двама от актуалното управление са мотори и персонално ангажирани до Коледа експресно да се завърши продажбата с пазарджишката " Инерком груп ".
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР