Изминалата година беше трудна за онлайн брокерите в 28-ото годишно

...
Изминалата година беше трудна за онлайн брокерите в 28-ото годишно
Коментари Харесай

Това са най-добрите онлайн брокери

Изминалата година беше сложна за онлайн брокерите в 28-ото годишно изследване на брокерите на финансовото издание Barron. Тя сложи на тестване способността им да дават принадлежности и насоки за клиенти с трагично разнообразни потребности.

По време на пандемията брокерските уеб страници доведоха милиони начинаещи вложители, доста млади и завършени от обществените медии, които бяха ударени от нестабилните пазари.

По-опитните самонасочващи се вложители, в това число тези, които са близо или са в пенсия, също трябваше да се оправят с мечи пазари, изпитани във времето тактики, които към този момент не работят, както и доста постпандемични несигурности.

Както Антъни Дениер, основен изпълнителен шеф на fintech Webull, сподели: " През 2022 година пазарът се промени доста и го направи доста, доста сложен за самонасочващите се вложители. " Онлайн брокерските компании са на предната линия на вложение.

Те би трябвало да вършат освен това от това просто да дават елегантни, добре проектирани приложения и все по-мощни платформи за търговия на опитни вложители. Освен това, тряба да предложат набор от капиталово обучение, принадлежности и насоки на неопитните и, както постоянно, информация и данни по способи, които са бързи за намиране и лесни за мелене.

И поради времето, те би трябвало да го вършат на голям брой устройства, от настолни компютри до мобилни устройства. Брокерските компании " към този момент не могат да разчитат на самонасочващи се клиенти с една акция. Трябва да диверсифицирате своите оферти ", споделя Дение.
 Бизнесът на застрахователните брокери през 2019-а е повишен с 10%
Бизнесът на застрахователните брокери през 2019-а е повишен с 10%

Най-голям дял има наложителната " Гражданска отговорност "

" Позиционирахме се като учебен инструмент, инструмент за образование и инструмент за достъп. "

Тази година Barron`s изследва 10 брокерски къщи. Победителите? Interactive Brokers и Fidelity в сложна борба. Докато Interactive Brokers взе най-високите оценки и победи Fidelity през 2021 и 2022 година, тази година бележи повтаряне отпреди три години, когато двойката се изравни по резултати.

Charles Schwab (SCHW) тази година заема трето място, следван от Morgan Stanley (MS) E*Trade. Миналата година тези две компании бяха равни. В това, което ще бъде последната му година под лично име, TD Ameritrade - закупена от Schwab през 2020 година - се класира на пето място, следвана от Merrill Edge на Bank of America (BAC) на шесто място. Класирането им не се е трансформирало по отношение на предходната година.

Нито финалната четворка: Webull; Ally Invest, звено на Ally Financial (ALLY); Robinhood Markets (HOOD) и най-после, JPMorgan Chase с J.P. Morgan Self-Directed Investing. Всички брокерски компании означиха по-добри резултати - доказателство за необятно усъвършенстване - като се изключи Interactive Brokers.

Сайтовете непрестанно прибавят и усъвършенстват функционалности и услуги. Финансовото издание санкционира брокерските компании, които са играли на догонване и награждаваме тези, които демонстрират нововъведения.

Финансовото издание Barron направи същото, каквото направи след пандемията, организира отдалечени демонстрации с участващи компании. Те дадоха отговор на към 80 въпроса от изследването. След това платформите са били тествано без значение и са присъждани точки за всичко - от обслужване на клиенти до проценти на маржин.

Неизбежно, колкото по-пълен, изчерпателен и широкообхватен е уеб сайтът, толкоз по-висок е резултатът. Преди две години по-младите вложители се стичаха към Robinhood и други приложения за финансови технологии, увлечени от игровизацията на търговията и хипнотизирани от манията, водена от обществените медии, като акциите на мемове.

Това в този момент наподобява като отдалечен спомен.

" Не знам дали меме акциите са се разпаднали изцяло ", споделя Иън Бонхотал, управител проучвания на брокерски услуги в Corporate Insight, компания за проучвания и съвещания за финансови услуги. " Но сигурно е сянка на себе си. "

Стотици хиляди от тези нови вложители наподобява са избягали, до момента в който милиони други са мигрирали към по-утвърдени брокери.

Нищо не илюстрира това по-добре от Robinhood. В годините на взрива Robinhood трагично яхна вълната от млади трейдъри, завладявайки удивителните 21,3 милиона консуматори до юни 2021 година, повече от двойно над тези от миналата година.

Не е изненадващо, че Robinhood означи спад през предходната година, губейки съвсем шест милиона консуматори през годината и завършвайки 2022 година с 11,4 милиона, спад от 34%.

Fidelity, в противен случай, регистрира 37,1 милиона вложители на дребно в края на 2022 година, което е нарастване от 11% по отношение на 2021 година Webull остана неизменен, с това, което назова " малко покачване на депозитите и сметките ".

Но Дениер признава:

" Видяхме, че доста от нашите консуматори минават от независимо избиране на акции към търсене на пасивни капиталови принадлежности. " Оттеглянето на в миналото запалените, насочени към играта млади играчи не е довело до това брокерските компании да извърнат тил на милениалите и Gen-Z. Дори в противен случай. Те играят дълга игра.

" През последната година или повече компаниите направиха доста, с цел да се опитат да привлекат тези по-млади вложители ", споделя Бонхотал.

" Сега те нямат доста пари. Те са при започване на кариерата си. Но в случай че брокерите могат да основат това безвредно, елементарно за потребление, високо просветително място, с цел да стартират своите инвеститорски пътувания, тогава те могат да насърчат лоялността. "

Fidelity, да вземем за пример, започва приложение предходната година, наречено Bloom. Насочен към по-млади възрастни, то се пробва да раздели спестяването и харченето посредством настрана ръководени сметки и да възнаграждава потребителите в този развой.

" Има доста огромна популация от хора, които се интересуват да стартират да търгуват и влагат, само че в действителност усещат, че равнищата на активите им са толкоз ниски, че не могат да си разрешат да вкарат какъвто и да е риск, даже дребен риск ", споделя Меган Мур, който управлява тактиката на Fidelity и създаването на продукта за приложението.

Сега виждаме какво може да е последният стадий от десетилетие на консолидация измежду самонасочващите се брокерски компании.

Придобиването на Scottrade от TD Ameritrade за 4 милиарда $ през 2017 година и покупката на E*Trade от Morgan Stanley за 13 милиарда $ през 2020 година бяха единствено две от най-забележителните покупко-продажби. Тази вълна от сливания и придобивания стартира с придобиването на TD Ameritrade от Schwab за 22 милиарда $.
 Бил Гейтс изясни по какъв начин AI може да
Бил Гейтс изясни по какъв начин AI може да " убие " онлайн магазините и търсачките

Според него има огромен късмет решаващата крачка да бъде направена от стартъп

Тази договорка завърши през октомври 2020 година и лиши три години за консолидираното на двата брокерски уеб страницата. Когато най-сетне завърши, Schwab ще се появи като един от двата самонасочващи се вложители на дребно, дружно с Fidelity.

В края на предходната година Schwab и TD Ameritrade се похвалиха с общо 24,7 милиона акаунта на дребно, с към 12,4 милиона по-малко от Fidelity. (Vanguard, който от години отхвърля да взе участие в изследването, заяви, че има 9,1 милиона самонасочващи се вложители към май 2022 г.)

Според Джеймс Костулиас, началник на комерсиалните услуги на Schwab и изпълнителен шеф, който управлява планирането на интеграцията за TD Ameritrade, първична група от към 600 търговци, представляващи към 500 000 акаунта, минаха от TD Ameritrade към чадъра на Schwab през февруари.

В уикенда на Деня на паметта, доста по-голяма група, към 5,5 милиона акаунта от към 200 000 търговци, направи хода. През септември това, което Костулиас назова " огромна част от нашите клиенти на дребно ", ще влезе в домейна на Schwab.

Два месеца по-късно дейните търговци на TD Ameritrade са планувани да се реалокират, като " най-сложните търговци ", в това число тези, които се занимават с фючърси и задгранична валута, ще останат на назад във времето през първата половина на 2024 година Schwab постоянно бърза да уточни, че не просто включва TD Ameritrade.

Най-вече по-късно тази година Schwab ще внесе прехвалената платформа за дейна търговия thinkorswim на TD Ameritrade " lock, stock, and barrel ", споделя Костулиас.

Това не е изненада. Thinkorswim е, в доста връзки, индустриалният стандарт за дейна търговия и огромна причина TD Ameritrade да генерира доста, лоялни почитатели.

Schwab също по този начин включва други функционалности на TD Ameritrade, в това число известния билет за поръчка на SnapTicket и някои просветителни и излъчващи оферти. Междувременно капиталовият пейзаж продължава да се трансформира.

Базираната на долари частична търговия съставлява едно от най-важните скорошни развития. Interactive Brokers вкараха частични акции в края на 2019 година Robinhood, Schwab и Fidelity бързо ги последваха през 2020 година Някои брокерски компании се опълчиха на тази функционалност, като се позоваха на софтуерни трудности и разноски.

Те може да водят изгубена борба, тъкмо както някои брокерски компании откриха, когато се отхвърлиха да отстранен таксите за търговия с акции преди половин десетилетие. Частичната търговия ще става все по-разпространена, изключително измежду по-малко заможните вложители.

Частичната търговия разрешава непосредствено индексиране, друга значима наклонност измежду самонасочващите се вложители, откогато Schwab и Fidelity пуснаха инструмента предходната година. Това " всеобщо намалява летвата за вложение по в действителност значим метод ", споделя Бонхотал от Corporate Insight.

Директното индексиране беше изключителната област на вложители с висока чиста стойност с настрана ръководени сметки.

" Сега внезапно имате вложители на дребно, които могат да изградят портфейли от частични акции от стотици разнообразни вложения. "

Значително усъвършенстваният изкуствен интелект също се задава на хоризонта. С появяването на ChatGPT и други процесори за натурален език софтуерът, който може да изглади даже комплицирани процеси за начинаещи консуматори, наподобява жизнерадостен.

Трудно е обаче да се съпостави този капацитет с настоящото положение на автоматизираните помощни центрове на брокерските компании, където даже главните онлайн поръчки провокират чатбот еквивалент на празен взор или изхвърляне на извънредно безполезна информация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР