Изминалата 2020 година, която беше белязана от пандемията от коронавирус,

...
Изминалата 2020 година, която беше белязана от пандемията от коронавирус,
Коментари Харесай

Пандемията е отворила дупка от €21,7 милиарда в бюджета на Гърция

Изминалата 2020 година, която беше белязана от пандемията от ковид, е отворила дупка от 21,7 милиарда евро в бюджета на Гърция.

В резултат на блокирането на стопанската система първичните проекти за бюджетен остатък от 3,5 милиарда евро са били сменени от недостиг. Това демонстрират изчисленията на гръцкото финансово министерство, представени от Kathimerini.

Приходите от налози през миналите 12 месеца са били с 9 милиарда евро по-ниски от предстоящото до общо 43,2 милиарда евро при в началото заложените в бюджета 52,2 милиарда евро. В същото време разноските са надхвърлили плануваните 57,2 милиарда евро с 13,5 милиарда евро.

Те са достигнали общо 70,8 милиарда евро за предходната година. В тази сума влизат 5,5 милиарда евро под формата на държавната стратегия за разпределяне на заеми и 2,7 милиарда евро под формата на обезщетения за засегнатите.

Междувременно при започване на седмицата националната статистическа работа на Гърция изнесе данни, съгласно които всички гръцки компании са изгубили доходи в размер на съвсем 35 милиарда евро през интервала януари-септември предходната година.

Анализатори акцентират, че се чака тези загуби на бъдат още по-големи за четвъртото тримесечие на 2020 година, когато Атина наложи нови строги ограничения за ограничение на разпространяването на ковид в страната.

Статистиката сочи, че всички гръцки компании взети дружно имат оборот в размер на 193,84 милиарда евро за месеците сред януари и септември при 228,68 милиарда евро за същите месеци на миналата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР