Измина почти седмица, откакто Western Digital беше принудена да спре

...
Измина почти седмица, откакто Western Digital беше принудена да спре
Коментари Харесай

Western Digital все още не е възстановила облачното хранилище My Cloud след кибератаката

Измина съвсем седмица, откогато Western Digital беше принудена да спре услугата си My Cloud от съображения за сигурност – виновникът е хакерска атака. Засегнати бяха няколко серии мрежови устройства за предпазване (NAS), само че казусът не е съдбовен – потребителите могат да получат достъп до информацията си, като употребяват функционалността за местен достъп.

За случая с мрежовата сигурност компанията заяви за първи път на 26 март. Малко по-късно, на 2 април, Western Digital прекрати работата на My Cloud, за което заяви на идващия ден. Засега няма трагична смяна към по-добро, само че производителят съобщи, че притежателите на My Cloud Home, My Cloud Home Duo и SanDisk ibi могат да получат достъп до данните си, съхранявани на устройствата, като употребяват функционалността за местен достъп – тя е налична за продуктите с My Cloud OS 5.

За задачата е нужен компютър с Windows или macOS, обвързван към същата мрежа: За да получите местен достъп, би трябвало да създадете акаунт – процедурата е относително комплицирана и инструкциите са налични единствено на британски език на уеб страницата на производителя. Освен това може да се употребява единствено на устройства, които са били вярно конфигурирани преди услугата My Cloud да бъде деактивирана – за новозакупени копия и устройства, чиито настройки са били върнати към фабричните, този способ е ненужен.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР