Измина месец от последните аудиозаписи и видеа от покоите на

...
Измина месец от последните аудиозаписи и видеа от покоите на
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Има ли сделка между Борисов и неговите рекетьори?

Измина месец от последните аудиозаписи и видеа от покоите на Борисов, които дефинитивно ни убедиха: Изпълнителната власт е захласната от допустимо най-неподходящия човек – СИК-аджия с език на каруцар и морал на разбойник!

След такива срамни разкрития изходът е един – прокурорска интервенция и оставка на премиера.

Но тъй като имаме бутафорна страна със статут на бандустан, населяван от жители и облъчван от купени медии, шкафчето с пачки и златни кюлчета бе оповестено за компромат, а Борисов създаден в почтена жертва.

Защо по този начин ненадейно стопираха убийствените за премиера фотоси, видеа и аудиозаписи?

Ето една евентуална догадка: Записите стопираха, тъй като задачата на дейното мероприятие против Борисов не е детронирането му от властта. Главната цел на акцията е обектът ѝ да бъде рекетиран и жертвата да заплати на изнудвача – не милион, а стотици милиони.

Парите за откупа са налице – заем след заем от чужбина, евромилиарди за пандемията, черната каса на властта, захранвана от рекетирания бизнес.

Може пък заплащането да е с вътрешна концесия за 30 години или гигантска външна договорка – дали за оръжие, дали за газ, дали за АЕЦ...

Изобщо не е изключено Борисов да е получил предложено писмо от незнаен адресант. И то да съдържа нови, ужасяващи за него видеозаписи със заплашителни послания. Едно от които звучи по този начин: Ти си ни в ръцете и можем да те унищожим политически! А за какво не и физически, откакто те снимаме в спящо положение...

Логиката на рекета боде очите ни: Ако притежателят на записите искаше главата на Борисов, рухване на държавното управление и предварителни избори, той щеше да пусне още уличаващи записи. Защото шпиониралите в Боянската резиденция не са вършали еднократно и куфарът им с касети, флашки и дискове евентуално е добре зареден.

Но защото задачата на изнудването не е политическа, а комерсиална, приключването на записи секна.

Изглежда договорката е контрактувана.

Или най-малко по този начин наподобява.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР