Измененията в бюджета ДОО задължава Националния осигурителен институт (НОИ) да

...
Измененията в бюджета ДОО задължава Националния осигурителен институт (НОИ) да
Коментари Харесай

НОИ разсни как ще се изплащат великденските добавки на пенсионерите

Измененията в бюджета ДОО задължава Националния застрахователен институт (НОИ) да изплати съответните добавки. По 100 лева за пенсионери, които получават пенсии до линията на беднотия. Това коментира Весела Караиванова, изпълняващ длъжността управител на Национален осигурителен институт пред публицисти в Народното събрание. 

По думите ѝ великденските добавки ще бъдат изплатени дружно с пенсиите за месец май. " Пенсиите се изплащат от 7 до 20, както е наредбата за пенсиите. Ние ще ги изплатим по-рано. Знаете 2 май е единственият работен ден. Ние ще ги изплатим преди Великден ", обясни Караиванова. 

Трябва да създадем среща с " Български пощи ". По-голямата част от пенсионерите получават пенсиите и добавките посредством тях. Създали сме съответната организация. Днес ми следва среща с тях, с цел да видя техния график. След обнародването в Държавен вестник, ще стартираме работа. Колегите по места ще създадат всичко належащо и в събота и неделя, тези суми да стигнат до хората за празниците, сподели още тя. 

По-рано през днешния ден депутатите утвърдиха на второ четене великденската добавка от 100 лева за хората с пенсия под 526 лева

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР