Изменението на климата се превръща във все по-голяма заплаха за

...
Изменението на климата се превръща във все по-голяма заплаха за
Коментари Харесай

Шефът на МВФ: Трябва спешно да се увеличат инвестициите в зелена енергия


Изменението на климата се трансформира във все по-голяма опасност за нашия живот, прехранване и за стабилността на нашите стопански и финансови системи. Затова нямаме различен избор, с изключение на незабавно да увеличим вложенията в зелена сила и да повишим устойчивостта.

Това съобщи ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение в тирада по време на събитие, проведено от Паричния орган на Сингапур преди COP27 (климатичната конференция на ООН), на тематика " Финансиране на прехода към нулева чисти излъчвания: мащабиране на смесеното финансиране ".

По думите й скокът на цените на горивата и храните през последните месеци е следващото трагично доказателство за неотложността на дейностите в региона на климата. Но това деяние изисква голям капитал, като оценките варират от 3 до 6 трилиона щатски $ годишно до 2050 година Наличните все още средства обаче доближават едвам 630 милиарда $ годишно, като доста дребна част от тях отиват в разрастващите се страни, сподели шефът на МВФ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Георгиева рисковете за климата подкопават макроикономическата и финансовата непоклатимост, само че въпреки това опциите в региона на климатичния преход и устойчивостта могат да подтикват растежа и заетостта. " Ето за какво поставихме климата в центъра на нашата работа - в региона на наблюдението, развиването на потенциала, отпущането на заеми и осведомителната архитектура за климата, данните и диагностичните принадлежности ", сподели още тя.

От особена значимост са стратегиите за поощряване на удобно за климата ръководство на обществените финанси. Както и работата на МВФ за поощряване на отчетността, прозрачността и по-ефективното консумиране на средствата. Тези ограничения също по този начин оказват помощ за активизиране на вътрешни доходи и външно финансиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР