Измамници пускат слухове за нови описи на унищоженото и пострадало

...
Измамници пускат слухове за нови описи на унищоженото и пострадало
Коментари Харесай

Внимание! Опитни измамници нападнаха пострадалите в Карловско, представят се за кметове и…

Измамници пускат клюки за нови описи на унищоженото и потърпевшо имущество в наводнените карловски села Богдан, Каравелово и Слатина. За задачата локалните поданици, чиито домове бяха разрушени, трябвало да подадат още веднъж молби. Това предизвестиха от Общинския спешен щаб. От управлението му дефинираха тези информации за лъжливи.

Още в първите дни след наводнението на 2 септември комисии назначени от кмета на Карлово доктор Емил Кабаиванов са описали вредите. Копията от документите са подписани от потърпевшите притежатели. Описите се пазят в общината и в кметствата на селата. От локалната администрация разясниха, че няма да се вършат нови.

Това е следващия опит за измами в наводнените карловски села. На 2 октомври от Кризисния щаб оповестиха, че незнайни до този миг лица са се представяли за кметовете на Каравелово и Богдан Славка Червенкова и Христо Иванов. Същите са причаквали доброволци на входа на селата и са ги отпращали. Твърде евентуално е да са подавали и друга погрешна информация, която е причина за вероятни измами. За да не се стигне до неприятни случаи Кризисният щаб разгласява тогава фотосите и телефонните номера на същинските управници. Местните хора бяха призовани да се свързват и контактуват със законно определените кметове на селата Богдан и Каравелово и да не се доверяват на инцидентно срещнати лица. Сигналите за самозванците ще бъдат предадени в полицията.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР