Излязох в майчинство вместо съпругата си. Мои познати също искат

...
Излязох в майчинство вместо съпругата си. Мои познати също искат
Коментари Харесай

Излязох в отпуск по майчинство, а съпругата ми се върна на работа

Излязох в майчинство вместо брачната половинка си. Мои познати също желаят да го създадат, само че се опасяват от подигравките на родственици и другари.

Аз съм на 36 години и съм уеб разработчик. Винаги съм обичал да работя отдалечено. Обичам и децата. Ето за какво, когато разбрахме, че фамилията ни ще се усили, не сме обмисляли дълго кой от двамата ще излезе в отпуск по майчинство. Имах шанса да срещна човек със същите настройки и възгледи като моите. Тъй като заплатата на брачната половинка ми е по-висока, взехме решение аз да изляза по майчинство.

Колегите, несъмнено, бяха сюрпризирани.

Промени ли се животът ми? Разбира се. Преди можех да изляза от къщата единствено с телефон и ключове в ръка, а в този момент взимам със себе си облекла за сина ми, шишета, салфетки. Осъзнах, че оставането у дома с дете е виновна и тежка задача.

Моят образец се оказа инфектиран. Приятелят ми Антон е икономист. Когато започнаха да се носят клюки за съкращения, той се замисли. Изведнъж се оказа (много удобно), че жена му е бременна. Те взеха решение той да излезе по майчинство. Колегите и шефът схванаха, че майчинството е явен опит да резервира работата си. Но те не можеха да създадат нищо, защото съгласно закона всичко беше спазено.

Вижте още: Снахата не харесва подаръците за внука

Веднъж срещнах различен татко, който също беше в отпуск по майчинство. Той е юрист, брачната половинка му работила съвсем до самото раждане. Бременността била тежка, раждането също. Два месеца след раждането брачната половинка влезнала в болница поради здравословни проблеми. Затова мъжът излязъл в отпуск по майчинство.

Когато брачната половинка била изписана, те решили, че няма да трансформират нищо.

Никога не ме е интересувало мнението на другите. Излязох в майчинство поради положителното на фамилията ми. Добрите хора ще ме поддържат, мнението на останалите не е значимо.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР