Изложба на художника Веселин Васевски предизвика интерес сред художници, журналисти

...
Изложба на художника Веселин Васевски предизвика интерес сред художници, журналисти
Коментари Харесай

Василен  Васевски откри изложба в Сливен в памет на баща си

Изложба на художника Веселин Васевски провокира интерес измежду художници, публицисти и другари в Сливен. Авторът, който от години живее и работи в Чикаго, посвети експозицията на своя татко Камен Васевски /1935 – 2023 г./ - дълготраен основен редактор от недалечното минало на вестник „ Сливенско дело “, публицист, колекционер на творби на изкуството.

Събитието бе намерено от ръководителя на Дружеството на художниците Илиян Урумов. Изложбата почете и зам. кметът на община Сливен Стоян Марков. „ Известно ми е, че Василен Васевски е повлиян в своите произведения от източната философия. Във всяка една картина има тънка тайнственост и човек вижда продължението й в своите мисли “, съобщи Марков.

„ За мен е чест да бъда в Сливен и да направя галерия, отдадена на моя татко “, сподели от своя страна Василен Васевски и благодари на сътрудници и близки си за топлото посрещане. Той удостовери концепцията си за галерия на сливенски художници в Чикаго.

Василен Васевски /54 г./ е приключил Националната художествена академия, създател е на белетристични книги, сътрудничи като публицист на български медии в Чикаго. Макар и зад граница, оказва поддръжка на разнообразни публични дела в родния си град. Сред тях е и дарението от комитета „ Сливенци в Чикаго – за Сливен “, което бе направено за възобновяване на паметника на Шести артилерийски полк.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР