Излизайки от международното летище в Атина, холандската двойка се вълнува

...
Излизайки от международното летище в Атина, холандската двойка се вълнува
Коментари Харесай

Бакшиши-измамници скубят наивни туристи в Атина с по 100 евро, каква е подлата клопка

Излизайки от интернационалното летище в Атина, холандската двойка се вълнува от визитата на гръцките острови след няколко дни в града. Вместо да отидат до станцията на метрото, те вземат решение да употребяват такси, оповестява " Български вести ".

Добре пристигнали, добре пристигнали! – таксиметровият водач ги поздравява на драго сърце. – О, здравей – дават отговор усмихнато холандците. – Това ли е първият ви път в Гърция? – пита ги водачът, до момента в който потеглят. – Да, по този начин е – дават отговор, без да осъзнават, че са паднали в клопка.

„ Първият въпрос, който таксиметровите водачи задават от задграничните клиенти, е дали са пътували в Гърция преди този момент. Ако отговорът е „ не “, жална им майка „, споделя таксиметров водач с 30 годишен опит в улиците на Атина. По явни аргументи той изиска името му да не бъде оповестено.

„ Клиентите, които идват от летището, виждат знака, информиращ посетителите, че закрепената цена до центъра на Атина е 38 евро. Но водачът ще стартира диалог, с цел да завоюва доверието, а по-късно ще каже нещо за трафик по автомагистралата „ Атики одос “ и ще би трябвало да тръгне по различен маршрут – споделя ветеранът. „ Най-популярният метод за измамае с вклюен уред за изминато растояние и лъжата, че всяка община има своя цена за прекосяване и други сходни неща. “

Така, вместо обещаните от табелата 38 евро, вие плащате 100. Някои от сътрудниците му, които работят по летищния маршрут, не чакат на стоянката, само че се промъкват в залата за идващи, като се преструват, че търсят избран клиент. След като опишат историята си на пазачите, те са свободни да ловят риба.

В Пристанище Пирея закрепената цена до центъра на Атина е 25 евро денем. Въпреки че постоянно има доста таксита, които чакат клиенти, гърците постоянно не съумяват да се качат. Шофьорите естествено избират туристите. „ Те могат да изискат 80 или 100 евро “, сподели опитният таксиметров водач.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР