Излизайки от международното летище в Атина, холандската двойка се вълнува

...
Излизайки от международното летище в Атина, холандската двойка се вълнува
Коментари Харесай

Ако някога отидете в Атина, задължително прочетете това, в противен случай може да се опарите много лошо

Излизайки от интернационалното летище в Атина, холандската двойка се вълнува от визитата на гръцките острови след няколко дни в града. Вместо да отидат до станцията на метрото, те вземат решение да употребяват такси. Добре пристигнали, добре пристигнали! – таксиметровият водач ги поздравява на драго сърце. – О, здравей – дават отговор усмихнато холандците. – Това ли е първият ви път в Гърция? – пита ги водачът, до момента в който потеглят. – Да, по този начин е – дават отговор, без да осъзнават, че са се самоубили. „ Първият въпрос, който таксиметровите водачи задават от задграничните клиенти, е дали са пътували в Гърция преди този момент. Ако отговорът е „ не “, жална им майка “, споделя таксиметров водач с 30-годишен опит в улиците на Атина. По явни аргументи той изиска името му да не бъде оповестено, оповестяват гръцките електронни медии, представени от " Фокус ".

„ Клиентите, които идват от летището, виждат знака, информиращ посетителите, че закрепената цена до центъра на Атина е 38 евро. Но водачът ще стартира диалог, с цел да завоюва доверието, а по-късно ще каже нещо за трафик по автомагистралата „ Атики одос “ и ще би трябвало да тръгне по различен маршрут – споделя ветеранът.

„ Най-популярният метод за машинация е с включен уред за изминато разстояние и лъжата, че всяка община има своя цена за прекосяване и други сходни неща. “ Така, вместо обещаните от табелата 38 евро, вие плащате 100 евро.

Някои от сътрудниците му, които работят по летищния маршрут, не чакат на стоянката, само че се промъкват в залата за идващи, като се преструват, че търсят избран клиент. След като опишат историята си на пазачите, те са свободни да ловят риба.
В пристанище Пирея закрепената цена до центъра на Атина е 25 евро денем. Въпреки че постоянно има доста таксита, които чакат клиенти, гърците постоянно не съумяват да се качат. Шофьорите естествено избират туристите. „ Те могат да изискат 80 или 100 евро “, сподели опитният таксиметров водач.

Препоръчвам на всички мои клиенти да резервират такси в задатък, тъй че водачът да ги чака, когато дойдат, вместо да отидат на пиацата “, съобщи притежателят на туристическа организация, която е изслушал доста недоволства по отношение на измамите. „ Разумните ще попитат какъв брой ще коства пътуването преди да влязат и ще решат дали да влязат или не, според от отговора.

Туристическият сътрудник неотдавна описа опит от първа ръка. – Бях в Монастираки и отидох да взема такси. Приближих се към първия, само че бакшишите начело ме стопираха и ме изпратиха до едно от такситата на гърба на опашката. Шофьорът, който ме заведе, сподели, че първите по ред чакат чужденците да платят от 70 до 100 евро. Скандално е, че такова нещо може да се случи навън. Удивителното е, че даже и съществуването на полиция не дава резултати, оповестява Радио „ Фокус “ в рубриката „ Балкански туристически часовник “.

Друго място, където са обявени такива практики, е пиацата, обслужваща Акропола, пред ресторант Dionysos. – Никой няма да те вземе, в случай че си грък. Започвам да приказвам британски, и чак като се кача, споделям че съм грък “, споделя туристическият сътрудник.

Очевидно единствено дребна част от таксиметровите водачи се занимават с сходни действия, само че безнаказаността, с която се радват, поражда голямо отрицателно отношение върху цялата специалност. „ Всеки път, когато оставям клиенти в Акропола, аз ги предизвестявам да не заплащат повече от 12 евро за връщане “, споделя източникът.

Президентът на асоциацията на водачите на таксита в Атина Таймиос Лимберопулос отхвърли, че има таксиметрови водачи на летището, които мамят задграничните гости, заявявайки, че те се следят от КАТ и камери за видеонаблюдение. По въпроса за Монастираки неговият мотив беше, че водачите, които заобикалят клиенти, са тайфа албанци, които са основали собствен личен противозаконен кръг- „ ограбват хора и управляват бизнеса със лични правила “.

По време на полицейска инспекция в гаража на междуградските рейсове на KTEL преди седмици полицията арестува 13 таксиметрови водача, хванати на място да манипулират своите измервателни уреди.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР