Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще даде възможност на

...
Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще даде възможност на
Коментари Харесай

Мей иска свободна търговия със САЩ

Излизането на Англия от Европейския съюз ще даде опция на страната да реализира съглашение за свободна търговия със Съединените американски щати и да отстрани бюрократичните спънки пред комерсиалните взаимоотношения сред двете страни. Това съобщи министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей.

Тя направи това изказване по време на прием, проведен в замъка Бленхайм, родното място на Уинстън Чърчил (1874 - 1965), в чест на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който е на посещаване във Англия. Самият Тръмп обаче съобщи, че поради проектите на английското държавно управление за Брекзит ще убие опцията за свободна търговия сред Лондон и Вашингтон.

„ Сега, когато напущаме Евросъюза, ние разполагаме с невижданата опция да създадем повече. Имаме опцията да реализираме договореност за свободна търговия, която ще обезпечи нови работни места и стопански растеж, както тук във Англия, по този начин и в Съединените щати. Ще ни се даде опция да премахнем бюрократическите бариери, които толкоз обезсърчават бизнес водачите от двете страни на Атлантика. Това е опция да изградим бъдещето на света на основата на съдействие и върхови технологии като изкуствения разсъдък “, означи английският министър председател в къса тирада по време на банкета.

Освен водачите на двете страни, на събитието участват представители на водещи международни компании от финансовия, туристически, инженерен, софтуерен, фармацефтичен, хранително-вкусов и бранша сигурност. Според Мей, присъстващите на събитието представители на английски компании обезпечават най-малко четвърт милион работни места в Съединени американски щати, съобщи Блиц. Тя напомни също, че Англия е измежду най-големите вложители в американската стопанска система с дял от към 20% от всички задгранични вложения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР